Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD și-a anunțat metamorfoza în Congres: 5 noutăți după dezastrul de la europarlamentare

psd congres

Social-democrații au primit, sâmbătă, în Congresul de la Sala Palatului, ședință destinată alegerii noii echipe de conducere a partidului (președinte, președinte executiv și secretar general), noul program politic al formațiunii după înfrângerea din alegerile europarlamentare, unde PSD și-a înjumătățit scorul electoral de la 45% la 22% de la preluarea guvernării.

În documentul intitulat „Schimbarea începe cu noi”, partidul afirmă că „pentru a reconstrui PSD, este nevoie de redefinirea vieții de partid, prin consolidarea încrederii și implicarea membrilor săi”.

PSD recunoaște că și-a pierdut renumele de partid al specialiștilor.

Printre măsurile care vor apărea în PSD se numără:

  1. În următorii trei ani, trebuie să ne reînnoim baza de membri, cu susținători din toate grupurile sociale, vârstele, etniile. Cel puțin 10% din membrii de partid vor fi oameni noi. Cel puțin 30% dintre membrii de partid vor fi tineri sub 35 de ani.
  2. Trebuie să ne recâștigăm renumele și statutul de partid al specialiștilor. Porțile din filiale și de la centru trebuie să fie deschise pentru profesioniști, intelectuali și personalități active în zona academică, economică sau civică.
  3. Avem nevoie de o relație deschisă cu mediul academic și societatea civilă în proiecte de politici publice și formare profesională, cu precădere cu noua generație de stânga
  4. Vrem să fim un partid care reprezintă, susține și promovează minoritățile, precum și toate categoriile defavorizate sau de risc
  5. Distanța de la membru la centru trebuie scurtată. Avem nevoie de metode moderne de consultare rapide în rețeaua de partid, precum și de un sistem de recunoaștere a performanței.

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.