Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD i-ar fi găsit înlocuitor lui Ponta/ surse CE condiție impune

negocieri

Zilele lui Ponta par fi fi numărate șa șefia Guvernului. După ce președintele interimar al PSD declara ieri că nici el și ”din ce în ce mai mulți colegi” nu se simt confortabil susținând un penal în fruntea Guvernului, surse din partid susțin că PSD ar avea deja un înlocuitor pentru premier, dar și că totul ține de negocierile cu Palatul Cotroceni. Dacă președintele Klaus Iohannis ar da public asigurări că ar încredința mandatul pentru formarea unui nou guvern tot PSD-ului atunci lui Victor Ponta i-ar fi retras sprijinul politic imediat.

PSD alcătuiește o foarte scurtă listă de posibile variante și se pare că ar avea un înlocuitor pentru Victor Ponta la șefia Guvernului. Problema este însă alta, relatează Digi24.

Surse apropiate conducerii PSD au explicat, în mod evident, că partidul nu poate vota pentru moțiunea de cenzură depusă ieri de PNL, dar și că momentul politic este delicat.

PSD se află în fața unui congres, în urma căruia se va alege o nouă conducere și niciun lider nu își poate permite să scoată partidul de la guvernare cu câteva săptămâni înainte de alegerea unui nou lider.

Astfel, cei din conducerea PSD ar dori ca președintele Klaus Iohannis să facă o confirmare publică asupra faptului că, dacă Victor Ponta se va retrage de la șefia Guvernului, atunci șeful statului să nominalizeze un prim-ministru tot de la PSD.

Moțiunea de cenzură a liberalilor se va citi miercuri, iar votul în plenul reunit se va da săptămâna viitoare, pe 29 septembrie, tot de la ora 10:00.

Titlul moţiunii este „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.