Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD își pregătește strategia: cum se joacă în războiul cu Iohannis/SURSE

sah-strategie

Liderii PSD se vor reuni, luni, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv Național, o ședință care vine în așteptarea unui răspuns de la Cotroceni pe subiectul revocării procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. De asemenea, ședința vine în contextul unor tensiuni majore la nivel social, din cauza scăderii salariilor.

Citește și: ZVON: Premierul Viorica Dăncilă ar fi amenințat cu demisia. Ultimatum dat lui Liviu Dragnea / Realitatea Tv

Un prim punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv va fi o discuție pentru a decide o strategie de atac, în cazul în care Iohannis va refuza revocarea din funcție a Laurei Codruța Kovesi. Surse din PSD ne-au explicat că cea mai plauzibilă strategie este un atac la Curtea Constituțională venit din partea premierului Viorica Dăncilă.

În acest fel, cei din coaliția PSD-ALDE vor putea sta departe ca factor politic. Mai mult, Tudorel Toader va fi în continuare actorul principal în acest război și își va putea susține cauza în fața foștilor colegi de la CCR.

Președintele Klaus Iohannis este așteptat să facă marele anunț la începutul acestei săptămâni.

Un alt subiect abordat în ședința Comitetului Executiv va fi tensiunea socială generată de scăderea salariilor. Guvernul, prin miniștrii de resort, vor da explicații pentru această situație. Este de așteptat ca Lia Olguța Vasilescu să aibă o expunere în care să explice cum s-a ajuns ca prin Legea salarizării să scadă anumite venituri.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a avut mai multe întâlniri cu liderii din teritoriu și se pare că există nemulțumiri la adresa unor miniștrii din actualul Cabinet. Este posibil să li se ceară acestora să remedieze anumite probleme apărute în Guvern, în caz contrar urmând a fi eliminați din Executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.