Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD îi răspunde lui Klaus Iohannis: 'El apără acest guvern criminal și incompetent'

Facebook
Lucian Romașcanu
Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a criticat dur declarațiile președintelui Klaus Iohannis. Declarația lui Romașcanu vine după ce președintele României a susținut că PSD este de vină pentru numărul mare de îmbolnăviri.
„Guvernul PNL a scăpat situaţia de sub control cu pandemia. Ei conduc MAI, ei au ISU şi nu fac nimic. De aceea ne aflăm în această situaţia în care nu mai putem ieşi din România. Acest Guvern este de vină pentru această criză fără precedent. Guvernul trebuia să dispună o nouă lege privind izolarea şi carantina după decizia CCR, iar aşteptarea motivării nu e decât o dovadă a incompetenţei crase a Guvernului. A trimis legea de abia pe 6 iulie, Parlamentul a adoptat în câteva zile legea. Reţineţi, de Camera Deputaţilor a trecut în mai puţin de 48 de ore.
Ceea ce face domnul Iohannis e să apere acest Guvern incompetent şi criminal. Sunt 4 luni de zile fără măşti. Cum să aperi nepotismele? Sunt luni de zile în care în fruntea spitalelor au fost numiţi ciocli, chelneri şi exemplul de incompetenţă criminală e numirea conducerii DSP Bucureşti. Ştim raportul Curţii de Conturi. Toate aceste lucruri îl decredibilizează pe domnul Iohannis. Criza sanitară e cauzată exclusiv de Guvernul criminal şi incompetent al domnului Iohannis. Nu are niciun fel de legătură nimic din ceea ce a făcut PSD cu această gestionare extraordinar de proastă a pandemiei. Ba din contră. Am acţionat responsabil. Am votat starea de urgenţă, să votăm modificări legislative.
Au fost anunţuri că vom depune moţiunea de cenzură în jurul mijlocului lunii august. Sperăm că în CEx va fi stabilită o dată concretă. Noi avem toate semnăturile PSD, 202 semnături şi voturi în consecinţă, dar negocierile sunt în derulare.
Vom începe să aducem în spaţiul public o carte neagră a guvernării şi se vor regăsi şi în moţiunea de cenzură. Incompetenţă, hoţie, nepotisme şi lista poate continua la nesfârşit”, a declarat Lucian Romaşcanu.
Întrebat ce va face PSD dacă va trece moţiunea de cenzură, Romaşcanu a replicat: „Vom propune un Guvern pe care să îl avem susţinut de o majoritate în Parlament, astfel încât dl Iohannis, după cum îi este atributul constituţional, să îl numească. Vom veni cu un plan economic şi foarte bine structurat cu măsuri în domeniul sănătăţii. Vom încerca să corectăm, să facem bine. Am fi comunicat mai bine, am fi testat masiv încă de la începutul pandemiei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.