Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD împinge guvernul Ponta pe scări

revista presei

Hotnews:

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, pare sa aiba de acum un singur tel: subminarea autoritatii premierului Victor Ponta. A facut-o inclusiv luni, intr-o incercare tot mai disperata si evidenta de a-l determina sa plece. I-a transmis acest mesaj pe toate caile posibile. I-a amanat Codul Fiscal, proiect cheie pentru Guvernul Ponta, programat a fi adoptat in aceasta saptamana. L-a umilit pe ministrul finantelor, afirmand ca a gresit anuntand, dupa discutiile cu partidele, ca s-a ajuns la consens pe Cod, deoarece avea mandat doar sa asculte. In fine, a tinut aproape ostentitiv sa transmita ca amanarea Codului si anularea sesiunii extraordinare s-au luat in buna intelegere cu liderii opozitiei... Oricine urmareste evolutia evenimentelor politice intelege, mai putin Ponta, ca s-a ajuns, cum spuneam inca de saptamana trecuta, la o masa critica de motive pentru o demisie.Inclusiv Calin Popescu Tariceanu pare sa-l fi lasat in off-side pe fostul presedinte al PSD. Aflat astazi la un pas de neantul politic, Ponta nu mai are ce sa-i ofere. Poate cel mai interesant indiciu ca totul se indreapta cu viteza catre o reconfigurare politica este atacul RTV la Antena 3... Pe scurt, luni s-a vazut limpede ca Dragnea si un intreg sistem de putere se opintesc sa scape de cea mai mare rusine politica din ultimii 25 de ani. Cum poti merge inainte cu un premier in functie cercetat penal, pe punctul de a fi trimis in judecata, devenit o vulnerabilitate majora pentru stat?... Deghizat intr-una din multiplele sale personalitati, azi, cand se afla in cadere libera, premierul se crede tehnocrat. Peste putin timp, singura lui calitate oficiala va fi cea de inculpat. Mai multi premieri de dinaintea lui, inclusiv Nastase, au trecut prin faza asta: nu s-au lasat usor dusi iar spre final au luat-o razna complet. Nici pe Victor Ponta nu-l asteapta mare lucru la capatul agoniei sale politice. Curand va fi un celebru nimeni. Un nimic dezumflat. Cu adevarat impresionant ramane efortul propriului partid de a-i face vant din Palatul Victoria. Daca ar fi sa rezumam evenimentele politice intr-o imagine, Dragnea tocmai impinge guvernul Ponta pe scari in timp ce premierul se tine cu dintii de usa, arunca poporului bani pe fereastra si tipa dupa ajutor.

Evenimentul Zilei:

Nu ne-au plecat plecat atâția medici din România pentru că aveau salarii mici. Ar fi acceptat acest sacrificiu, așa cum și profesorii îl acceptă zi de zi. Nu de salarii e vorba, ci de umilință... Societatea ar trebui să înțeleagă, o dată și pentru totdeauna, că responsabili pentru halul în care arată sistemul sanitar nu sunt sunt medicii, ci politicienii incompetenți sau ticăloși, împreună cu o șleahtă de mafioți din sistem, unii dintre ei cadre medicale cu nume, care blochează reforma din Sănătate, pentru a putea fura în continuare în liniște banii de medicamente, pansamente și perfuzii. Pentru a fura, până la urmă, viețile pacienților și demnitatea medicilor... Realizezi brusc cât de aproape suntem de prăpastie în momentul în care un infirmier îi explică unui părinte nemulțumit de ce trebuie să aștepte prea mult la camera de gardă cu umătoarea frază: "Asta se întâmplă când oamenii sunt păcăliți cu o galeată să voteze". Am auzit această frază rostită vineri seara, la Spitalul de copii ”Grigore Alexandrescu”. Și am rămas fără respirație în secunda următoare. Vă dați seama cât de umilitor și frustrant este pentru un medic să muncească zi de zi în condiții mizere, să fie plătit cu un salariu ofensator și să fie conștient în fiecare clipă de ce se întâmplă toate acestea? Și, mai ales, să știe că nu se poate face mare lucru pentru el?Pentru că pacienții pe care-i tratează se însănătoșesc și continuă să primească în continuare găleți de la niște politicieni mizerabili, așa cum este și sistemul de sănătate, pe care-l țin intenționat în beznă, pentru că la lumină pot fi văzuți când fură din banii bolnavilor... Când premierul României, un individ la un pas să fie trimis în judecată pentru corupție, le-a propus medicilor finanțarea sistemului medical prin legalizarea șpăgii, a vrut să-i facă părtași la imoralitatea care secătuiește Sănătatea de resurse. A vrut să-i maculeze, i-a invitat să legitimeze marea gașcă a borfașilor care căpușează Sănătatea. Le-a întins securistic o capcană imorală. Dacă medicii ar fi acceptat, și-ar fi pierdut dreptul să mai ceară eradicarea corupției, primul lucru ce trebuie făcut pentru a salva sistemul medical. Din fericire au refuzat demn, semn că nu e totul pierdut.

RFI:

Statele vecine României se confruntă cu o gravă criză a migranților din Orientul Mijlociu și Nordul Africii. Mii de oameni au forțat frontiera dintre Grecia și Macedonia, încercând să ajungă în Serbia, apoi în Ungaria și de acolo în statele occidentale. În tot acest timp, în România este liniște. Migranții ocolesc țara noastră, iar România a înregistrat anul acesta doar câteva sute de cereri de azil. Bulgaria, Serbia, Macedonia sau Ungaria – sunt țări confruntate zilnic cu chestiunea migranților care fug de conflictele din lumea arabo-musulmană. România nu se află pe drumul direct care duce din Orientul Mijlociu către Europa Occidentală.Ioan Mircea Pașcu,  vicepreședinte al Parlamentului European, spune că migranții nu vin în România deoarece caută să ajungă în țări mai dezvoltate pentru a se putea întreține.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.