Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD invocă precedentul Renate Weber - Mihai Tudose, despre moțiunea de cenzură: 'Nu ne jucăm. O să avem pe urmă doi prim-miniștri'

Facebook
Mihai Tudose

Europarlamentarul Mihai Tudose, vicepreședinte PSD, răspunde celor care critică poziția social-democraților pe tema moțiunii de cenzură. Fostul premier explică de ce PSD susține amânarea votului pe moțiunea de cenzură AUR-USRPLUS până după decizia CCR pe conflictul Guvern-Parlament. Tudose invocă precedentul Renate Weber și atrage atenția că lucrurile s-ar putea îndrepta spre o fundătură constituțională.

„Dau un simplu argument. Acum câteva luni, puterea, tot alde Cîțu era, a schimbat-o pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului. Noi atunci am spus că nu e bine ce fac. A fost contestată la CCR și CCR a pus-o la loc. Așa că toate vocile astea de pe margine, din porumb, care spun că 'Domnule, puteți vota moțiunea acum, că nu contează ce spune Curtea', eu le spun că tocmai contează. Uite ce am pățit acum câteva luni. Nu ne jucăm. O să avem pe urmă doi prim-miniștri. Acolo chiar că nu mai avem procedură, după ce a depus unul jurământul și pe celălalt îl pune Curtea la loc, că a fost moțiunea nasoală”, a declarat Mihai Tudose, pentru STIRIPESURSE.RO.

Liderul PSD reiterează poziția social-democraților referitoare la guvernare și la moțiune, susținând că Guvernul Cîțu trebuie să plece, însă printr-o procedură fără cusur din punct de vedere constituțional.

„Dacă USR, AUR și o mulțume de deontologi doresc să arunce țara în haos, să nu conteze pe noi. Este clar, am declarat că nu susținem un guvern minoritar PNL, este clar că nu este nici cel mai mic dubiu dacă votăm moțiunea, dar nu împotriva Constituției. Și nu ca să facem jocurile altcuiva, asumându-ne să aruncăm țara în haos că așa vrea Barna, Cioloș, Simion și niște comentatori care au început să le știe pe toate”, a mai precizat Mihai Tudose.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.