Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD-istul Horia Nasra îi cere demisia din Parlament liberalului Marius Nicoară după ce ultimul a fost condamnat penal

scandal

Deputatul Horia Nasra, preşedinte al PSD Cluj, a anunţat marţi că cere demisia din Parlament a senatorului PNL de Cluj Marius Nicoară, după ce acesta din urmă a fost condamnat penal. ''Sper ca senatorul liberal Marius Nicoară să aibă demnitatea, onoarea, de a demisiona din Parlament după ce Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au pronunţat, astăzi, sentinţa în cazul domniei sale: pedeapsa de un an închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de 'conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge'. Nu cred că din Senatul României, pe parcursul termenului de supraveghere, va reuşi să presteze munca neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical-Creştine Cluj-Napoca sau în Primăria Municipiului Cluj-Napoca'', a declarat Horia Nasra, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Horia Nasra a mai spus, conform sursei menţionate, că senatorul liberal Nicoară completează lista altor condamnaţi penal din Cluj. ''Senatorul Marius Nicoară completează lista condamnaţilor penali ai PNL Cluj: dl. Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi fostul primar al municipiului, dl. Sorin Apostu (moştenit din PDL, mâna dreaptă a domnului Emil Boc)'', a afirmat preşedintele PSD Cluj.

Senatorul Marius Nicoară a fost condamnat marţi la un an de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului, sentinţa pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nefiind definitivă. "Condamnă pe inculpatul Nicoară Marius Petre (...), la pedeapsa de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de 'conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge'. În temeiul (...) suspendă executarea pedepsei de un an închisoare, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de 2 ani", se arată în hotărârea instanţei.

Pe parcursul termenului de supraveghere, Marius Nicoară trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Asociaţiei Filantropice Medical-Creştine Cluj-Napoca sau Primăriei municipiului Cluj-Napoca, în afara cazului în care starea de sănătate nu i-ar permite acest lucru. Decizia instanţei de fond poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Senatorul Marius Nicoară a fost trimis în judecată în noiembrie 2016 pentru conducerea sub influenţa alcoolului, într-un dosar întocmit în urma unui eveniment rutier produs în data de 28 noiembrie 2014, pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.