Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD intră în formație de luptă în Parlament

sah

Pierderea unor puncte de imagine e cel mai negru scenariu pentru social-democrati în apropierea moțiunii de cenzură a PNL.

“Este o acțiune de imagine normală și legală, nu le-o interzice nimeni. Dar nicio minune nu poate să-i ajute. Avem peste 50 de parlamentari peste ce ne trebuie”, a declarat un lider PSD pentru stiripesurse.ro.

PNL va începe să tatoneze parlamentari UNPR și PSD după ce va fi gata textul moțiunii. Surse din Parlament au declarat pentru stiripesurse.ro ca liberalii ar putea, cel mult, să atragă de partea moțiunii, suplimentar de o alianta PNL-PSRO-PND-UDMR, un numar de 12-13 senatori și deputați de la Putere.

“Vor să intre în vară la bătaie cu noi să nu se mai uite la ce-i între ei, ziua și scandalul”, ne-a declarat un lider parlamentar PSD.

Pentru social-democrați, miza o va reprezenta încasarea unor lovituri de imagine, dar același lucru poate să fie spus și despre PNL. Așa cum știripesurse.ro relata in luna aprilie, imediat după Paști, PSD se asteapta mai degraba ca tinta PNL sa fie aceea de a nu se face de ras printr-un rezultat ridicol al motiunii de cenzura, acest lucru inseamnand o diferenta mai mare de 50 de voturi.

În aceste condiții, singura provocare pentru PSD va fi sa neutralizeze atacurile și acuzatiile pe care liberalii le vor aduce la adresa lui Victor Ponta, în special, spun surse din partid.

De asemenea, liderii judeteni trebuie sa aiba siguranta fiecarui parlamentar al sau.

Aliatul de bază

În săptămâna următoare PSD se așteaptă ca PNL să încerce o nouă discuție cu șeful UNPR, Gabriel Oprea.

Dar PSD a anunțat o alianță politică menită să elimine orice șansă reală de aprobare a unei moțiuni de cenzută împotriva Guvernului Victor Ponta: candidați comuni cu UNPR la locale și parlamentare. Surse din partid spun ca anunțul lui Victor Ponta nu are legătură cu alegerile ci cu așteptata moțiune de cenzură a PNL.

În condițiile în care liberalii strâng în jurul lor toate forțele politice disponibile în Parlament (PSRO, UDMR, PND), social-democratii doreșc să le dea la rândul lor garanții aliaților săi din coaliția de guvernare, aceasta fiind, de fapt, explicația anunțului prematur făcut de Victor Ponta cu privire la candidați comuni cu UNPR, mai spun sursele citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.