Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD mută NEAȘTEPTAT în scandalul dezbaterea Dăncilă - Iohannis: poate să fie și în germană

breaking news

Valeriu Steriu a declarat, întrebat dacă ar trebui ca Viorica Dăncilă să meargă la dezbaterea anunțată marți de Klaus Iohannis, că social-democrații și-ar dori foarte mult acest lucru. Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că, dacă dorea Iohannis, discuția putea să aibă loc și în limba germană, conform Mediafax.

Citește și: Andrei Caramitru îi dă PONTURILE ZILEI lui Florin Cîțu: măsuri URGENTE pentru a aduce bani la bugetul de stat

„Bineînțeles. Noi cerem din prima zi de campanie o dezbatere între cei doi candidați, nu o dezbatere a unui candidat. De altfel, nici nu cred că acest cuvânt se potrivește. Mai degrabă Klaus Iohannis își organizează o întâlnire cu Rareș Bogdan, care probabil va fi moderatorul, și probabil cu încă doi-trei jurnaliști aserviți și un mic grup de fani, alături de SPP-ul din dotare. Este ridicol ce face și nu este doar o întâlnire pe care o aștepta doar electoratul PSD-ului. Sunt încă 3 milioane de oameni care au votat acum câteva zile și încă 8 milioane de oameni care nu au votat, care doresc să vadă o dezbatere între doi candidați care vor genera alegeri în duminica ce vine pentru a stabili Președintele României pentru următorii 5 ani”, a afirmat Valeriu Steriu, sâmbătă, la Antena 3, întrebat dacă ar trebui să meargă și Viorica Dăncilă la dezbaterea de marți.

Social-democratul a adăugat că șeful statului duce România în situații ridicole, pe care le-a întâlnit doar înainte de 1989.

„Doar înainte de 1989 am văzut astfel de situații ridicole în care ne duce Iohannis, asigurând o întâlnire doar cu activul lui de partid. Arată în primul rând o mare frică, o aroganță și duce în derizoriu. Această chestie este o problemă care ține de democrația din România. Cred că e penibil ceea ce face Klaus Iohannis”, a completat Steriu.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că nu este neapărat important locul în care ar fi putut avea loc o confruntare între cei doi candidați, precizând că PSD ar fi fost dispus ca dezbaterea să aibă loc chiar și la Cotroceni.

„Nu e vorba de unde se asigură acest loc. SNSPA, Biblioteca Centrală Universitară, un loc oriunde în România. Putea fi chiar la Cotroceni. Să știți că noi ne-am fi dus într-un format stabilit de cele două staff-uri de campanie oriunde în România. Dacă domnul Klaus Iohannis dorea ca dezbaterea să fie în limba germană, ne aduceam un traducător și vă asigur că o făceam astfel încât dânsul să vorbească în limba germană”, a mai explicat Valeriu Steriu.

Chestionat dacă ar fi posibil ca Viorica Dăncilă să apară la evenimentul de marți anunțat de Klaus Iohannis, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns: „Noi ne dorim foarte mult. Am înțeles că deocamdată niciun jurnalist nu a aflat cum s-ar putea acredita pentru această dezbatere”.

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat că va găzdui dezbaterea de marți a președintelui Klaus Iohannis cu politologii și formatorii de opinie, care va avea loc în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, potrivit unui comunicat de presă.

Klaus Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă susținută miercuri la sediul PSD, că marți va organiza o dezbatere cu politologi și formatori de opinie. Șeful statului a precizat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, deoarece aceasta „a fost parte activă a mârlăniilor pesediste și a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiției”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.