Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD nu intră la guvernare până la alegerile parlamentare

Inquam Photos / George Calin
plen vot parlament motiune camera deputatilor

Liderul interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, la Digi24, că partidul va depune o moțiune de cenzură pentru răsturnarea Guvernului și că are voturile necesare demiterii Executivului. Ciolacu a menționat că PSD nu va depune moțiune de cenzură în timp ce e stare de urgență sau stare de alertă. Liderul interimar social-democrat a indicat că formațiunea este interesată să intre la guvernare doar în urma unei runde de alegeri parlamentare.

Social-democraţii vor depune moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, însă decizia asupra datei va fi luată după 17 iulie, în funcție de starea de alertă, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

„S-a reconfirmat decizia de a depune moțiune de cenzură. Singurul lucru care rămâne de stabilit este momentul depunerii, funcție de cum vede Guvernul pe mai departe starea de alertă. A fost o decizie încă de la început a Partidului Social Democrat de a nu perturba măsurile necesare în perioada pandemiei, printr-o moţiune de cenzură. (...) Rămâne de văzut când se va încheia starea de alertă. O decizie va fi luată privind depunerea ei, după data de 17 iulie. Este evident că vom depune o moțiune de cenzură”, a declarat Lucian Romaşcanu, la finalul reuniunii BPN al PSD de miercuri.

Printre motivele depunerii moțiunii de cenzură, el a enumerat modificarea Legii pensiilor, dar și modalitatea de prelungire a stării de alertă.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a transmis luni premierului Ludovic Orban, de la tribuna Parlamentului, că a rămas aproape singur la Palatul Victoria, în contextul în care „fiecare va trebui să răspundă” pentru „jaful din timpul pandemiei”. Președintele interimar PSD a mai acuzat că s-au dat tunuri de sute de milioane, care au fost oprite în Parlament.

Acesta a precizat că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ludovic Orban, iar „cine nu votează moțiunea înseamnă că susține hoția și este părtaș la jaful PNL”.

Citește și: Nelu Tătaru, după RECORDUL de cazuri noi în România: Vom propune carantinarea anumitor zone! .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.