Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD nu renunță la pensiile speciale pentru aleșii locali

psd

Deputatul PSD Florin Iordache, vicepreşedinte al Camerei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că articolele pe care CCR le-a stabilit ca fiind neconstituţionale din legea privind pensiile speciale ale aleşilor locali vor fi analizate şi vor fi puse în acord cu decizia Curţii.

El a precizat că, cel mai probabil, subiectul acestei legi se va afla şi pe agenda reuniunii conducerii social-democrate de săptămâna viitoare de la Sinaia, în cadrul discuţiilor ce vor fi purtate pe marginea priorităţilor legislative ale formaţiunii din noua sesiune parlamentară.

'Când va fi retrimisă la Parlament, vom analiza articolele pe care le-a stabilit Curtea că sunt neconstituţionale şi le vom pune în concordanţă cu decizia Curţii în perioada următoare. Până nu vedem şi motivarea şi nu vedem şi care articol, nu pot să spun mai mult. Vom analiza în momentul în care vine la noi hotărârea Curţii, cu argumentele juridice prin care Curtea a decis şi ce articole au spus că sunt neconstituţionale şi le vom pune în concordanţă cu decizia Curţii. Să vină motivarea şi după ce vine motivarea o analizăm şi facem să fie constituţională', a spus Florin Iordache.

CCR a decis miercuri că sunt neconstituţionale dispoziţiile privind pensiile speciale pentru aleşii locali, după ce a admis sesizarea Guvernului. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. Judecătorii au constatat că legea nu este clară, că există inegalitate între aleşi şi că nu se precizează sursa de finanţare.

Vezi si:

Seful CCR explica de ce a respins pensiile speciale ale alesilor locali

Reacția Alinei Gorghiu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.