Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD pregătește 'decisiva' pentru Iohannis. Bomba care stă să explodeze la sfârșitul lunii august

paginaderusia.ro
arma nucleara

Liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu, a declarat, luni pentru MEDIAFAX, cu privire la o eventuală punere sub acuzare a președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare, că prioritățile social-democraților vor fi stabilite la reuniunea tradițională a grupurilor parlamentare.

Întrebat de MEDIAFAX dacă va pune subiectul acuzării șefului statului pe ordinea de zi a grupului PSD din Camera Deputaților, la începerea sesiunii parlamentare de toamnă, Suciu a spus că „tot ceea ce urmează” în Parlament va fi discutat de social-democrați într-o ședință care va avea loc la finalul lunii august.

„Până începe sesiunea parlamentară, mai avem și reuniunea grupurilor parlamentare, cum se întâmplă de fiecare dată și tot ceea ce urmează din punct de vedere al priorităților legislative le vom discuta atunci. Până atunci nu vă pot da detalii ce va fi pe ordinea de zi”, a declarat Daniel Suciu, pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, reuniunea „tradițională” a grupurilor PSD din Camera Deputaților și Senat se va desfășura la finele lui august.

Augustin Lazăr, apel de ULTIMĂ ORĂ pentru cursa de la șefia DNA - Pe cine invită să se înscrie

Președintele PSD Liviu Dragnea a recunoscut, duminică, faptul că ar exista un document pregătit de mai mulți lideri PSD, care să îl acuze pe șeful statului de înaltă trădare, susținând că nu își dorește să se ajungă acolo, dar nu este imposibil.

„Există acel document. Unii colegi din partid l-au lucrat. Am știut că îl lucrează. Nu este finalizat și nu s-a ajuns la o discuție finală ca să luăm o decizie. Nu am discutat nici cu domnul Tăriceanu despre asta, dar opinia mea este că sunt multe acțiuni care pot îmbrăca forma trădării, dacă ne uităm cu atenție pe Codul Penal și pe definiția articolului respective. Nu am ajuns acolo încă, nu mi-aș dori să ajung acolo, dar nu este imposibil. Sunt acțiuni care au adus deserviciu României, economic, strategic. Întrebi guvernul dacă mai are bani de pensii și salarii. Când pui o astfel de întrebare toate piețele reacționează. Poate influența cursul leu-euro", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Academia Română, REACȚIE TĂIOASĂ după profanarea Casei Memoriale "Elie Wiesel" din Sighetu Marmaţiei

Președintele PSD îl acuză pe șeful statului că incită la schimbarea Guvernului prin alte mijloace decât cele parlamentare.

"De asemenea, toate ieșirile, incitările, atacurile la Guvern, premier și la alții în mod frecvent, dublate de alte informații mincinoase, că nu se face aia sau aia, au creat impresia în afara țării că aici există instabilitate economică. Dacă investitorii l-ar fi luat în serios bloca orice fel de investiție în România. Incitarea la schimbarea ordinii constituționale, când vrei să dărâmi un guvern, nu prin mijloace parlamentare, este o incitare la schimbarea ordinii constituționale", a mai spus Dragnea.

DC News a prezentat, săptămâna trecută, un document care arată că Parlamentul României propune punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare.

Potrivit articolului 96 din Constituție, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare. Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută. De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept. Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.