Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD pregătește sloganul pentru referendum! Anunțul lui Codrin Ștefănescu: 'Mesajul va fi citit în CExN, discutat și aprobat'

codrin stefanescu

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că social-democrații lucrează în prezent la un slogan al campaniei de la referendumul pentru familie și că mesajul unitar al PSD ar putea fi adoptat într-o ședință lărgită a conducerii partidului.

„Acum se lucrează la asta (la sloganul pe care îl va folosi PSD - n.r.), inclusiv la mesajul unitar al partidului pentru români. Probabil că textul cu mesajul va fi citit în CExN, discutat și aprobat”, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, întrebat dacă PSD și-a stabilit un slogan de campanie pentru referendum.

Acesta a adăugat că PSD va avea două tipuri de mesaje.

„Vor fi două tipuri de mesaje. Un mesaj standard, la nivel național, în care vom vorbi despre tradiții, Coaliția pentru Familie, Biserică, de ce susținem noi acest referendum, de ce le cerem românilor să iasă la vot. Al doilea tip de mesaj va fi unul regional, pe specificul județului respectiv, pentru că unul este mesajul în Țara Oașului, altul este în Dobrogea”, a explicat social-democratul.

ALERTĂ - A apărut scrisoarea disidenţilor din PSD: Demisia lui Dragnea şi alte 18 solicitări

Secretarul general adjunct al PSD a menționat că partidul va distribui flyere în perioada campaniei.

„Vom aplica strategia noastră , adică toți activiștii de partid din fiecare organizație locală, până la nivel de stradă, vor face un raport pentru discuțiile pe care le au cu oamenii. Vom face și un flyer pentru campania de informare, vom avea apariții în mass-media centrală și locală pe acest subiect”, a completat Ștefănescu.

Românii vor fi întrebați la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament, a anunțat, marți, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

”Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituției, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunțat după ședința de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit acestuia, costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei. Referendumul se va desfășura pe parcursul a două zile, 6 și 7 octombrie 2018, între orele 7.00 și 21.00.

CCR îl fierbe pe Klaus Iohannis - Dezbaterea pe statutul parlamentarilor, amânată

Legea pentru revizuirea Constituíei, care redefinește familia ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, a fost publicată, marțí, în Monitorul Oficial.

CCR a stabilit, luni, că inițiativa de rezivuire a Constituției, potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți, respectă prevederile constituționale. Senatul a adoptat, marțea trecută, în calitate de for decizional, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, nu pe cea consimțită între soți.

Referendumul a fost cerut de Coaliția pentru Familie, iar inițiativa semnată de 3 milioane de persoane "își propune să înlăture orice echivoc pe care utilizarea termenului de „soți” în cuprinsul art. 48 al 1 din Constituția României ar putea să-l aducă în conturarea noțiunii de „familie”, a raportului dintre „familie” și dreptul fundamental al bărbatului și al femeii de a se căsători și a întemeia o familie", potrivit expunerii de motive a actului normativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.