Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD preia un proiect URIAȘ început de Victor Ponta: se reiau legăturile cu chinezii

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a anunțat, vineri, la Craiova, continuarea lucrărilor la cartierul chinezesc, început în mandatul fostului primar Lia Olguța Vasilescu, care prevăd 23 de blocuri cu 1.800 de locuinţe, prin ANL. Proiectul a fost început de Victor Ponta, cel care a adus în România cea mai mare delegație a Chinei, în frunte cu premierul Li Kekiang.

Rareș Bogdan, atac INCENDIAR la Tudorel Toader, după ce i-a respins acreditarea unui jurnalist Pro TV

Construcția cartierului chinezesc de la Craiova a început în 2013, dar firma din China care a început lucrările a dat faliment și lucrările au fost abandonate. Acum se pot vedea doar scheletele blocurilor ridicate din pământ.

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a anunțat vineri, la Craiova, că proiectul va fi revizuit și lucrările vor fi reluate prin ANL.

„Acum două zile aici la Craiova a venit directorul adjunct de la ANL. I-am cerut ca în maxim două săptămâni proiectul să fie reactualizat și să ajungă la noi. (…) Am optat pentru procedura simplificată de achiziție. Asta înseamnă că primul bloc, cel care este în spatele nostru cu 10 etaje și 109 unități locative în cel mai scurt timp va intra în lucru. Până la finalul acestui an la acest bloc din spatele meu veți vedea că se fac lucrări în continuare", a spus Suciu.

Primii care vor avea acces la apartamente vor fi militarii: "Știți foarte bine că prin acest proiect prima tranșă de apartamente urma să fie alocată celor de la MApN. Vom discuta cu reprezentanții Armatei și sunt convins că nu toate cele 109 apartamente vor fi pentru militari. Ce va rămâne va fi alocat tinerilor care vor să locuiască aici, într-o zonă minunată, mai ales având în vedere că puțin mai în vale este cel mai frumos parc natural din Europa”, a spus ministrul Dezvoltării.

Cartierul chinezesc prevede construirea a 23 de blocuri cu 1.800 de locuinţe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.