Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD răspunde la insistențele ALDE: 'Nu susținem un asemenea proiect pentru că dă curs celebrelor negocieri şi tranzacţionări ale voturilor'

PSD2

Liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a declarat luni că PSD susţine alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, potrivit agerpres.ro.

"PSD nu susţine un astfel de proiect (privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin - n.r.) şi susţine în continuare alegerea primarilor dintr-un singur tur. (...) Noi suntem consecvenţi cu poziţia de a avea alegeri dintr-un singur tur, pentru că ştiţi foarte bine în turul doi al unor alegeri de tipul acesta încep celebrele negocieri şi tranzacţionări ale voturilor dinspre un partid spre altul şi nu de fiecare dată prezenţa într-un tur doi la alegerile locale este mai mare decât prezenţa în turul întâi, ba dimpotrivă. (...) Povestea cu reprezentativitatea nu stă în picioare", a spus Alfred Simonis, la Parlament.

Citește și: Explicație halucinantă! De ce nu are România autostrăzi

Întrebat dacă acest punct de vedere diferit faţă de cel al ALDE va crea probleme în coaliţia de guvernare, el a replicat: "Nu cred. Până la urmă nu e prima dată când cele două partide care fac parte din coaliţia de guvernare au păreri diferite şi aşa e şi normal să fie într-o democraţie".

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Câte puncte o despart de locul 1

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că formaţiunea politică pe care o reprezintă susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin, în condiţiile în care alegerile locale într-un singur tur reprezintă un handicap pentru Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, fiind avantajate nemeritat partidele mari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.