Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, reacție FULGER la ordinul lui Klaus Iohannis: Aveam deja pregătit proiectul de lege

fifor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, susține că nu era nevoie ca președintele să ceară Guvernului să vină cu un proiect de lege pentru a reglementa procesul de votare, asta pentru Autoritata Electorală Permanentă are deja draft să-l trimită către Guvern pentru a se adopta prin OUG.

”Din câte știu eu AEP va prezenta săptămâna viitoare un proiect de OUG în care va fi prins și scrutinul pentru alegerile prezidențiale. Este vorba inclusiv despre votul extins la prezidențiale și alte măsuri care să fluidizeze procesul de votare.

Evident că nimeni nu-și dorește cozi la vot în diaspora. Nimeni nu-și dorește să-și vadă compatrioții stând la cozi interminabile.

Trebuie să fim cât se poate de corecți și să le spunem tuturor că votul prin corespondență are anumite rigori. Presupune ca cetățeanul să se înregistreze, să existe date clare, există anumite rigori ale legii.

Altminteri, l-am auzit pe domnul Iohannis. Înțeleg că a avut trei săptămâni foarte agitate la Cotroceni, dar noi deja aveam în vedere măsurile cerute de domnul președinte.

Procedural, dacă vom merge pe varianta OUG, știți că ea își produce efectele, apoi vine în Parlament. Chiar și dacă va fi nevoie de o sesiune parlamentară, nu este nicio problemă în acest sens, o vom convoca.”, a spus Mihai Fifor, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.