Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Reducerea TVA la 19% va duce la creşterea consumului

tva

Ministerul Finanţelor analizează posibilitatea scăderii TVA de la 24% la 19% înainte de 1 ianuarie 2016, a declarat ministrul Eugen Teodorovici, după ce Comisia de Buget a Camerei Deputaţilor a decis reducerea TVA la 19% de la începutul anului viitor.

In opinia vicepreşedintelui PSD Constantin Niţă, reducerea TVA de la 24% la 19% va duce la creşterea consumului.

Constantin Niţă a declarat, la RFI, că reducerea TVA la 19% "a intrat în programul de guvernare al Uniunii Social Liberale, deci încă de la început a fost această propunere şi era normal ca printre majoritatea reparaţiilor pe care Guvernul Ponta le-a adus să fie şi această chestiune legată de reducerea TVA-ului la 19%. Sigur, consecinţele unei asemenea reduceri sunt clare. În primul rând, vom avea o creştere a consumului, pentru că numai la produse alimentare asistăm la o scădere a preţurilor la celelalte produse şi la utilităţi, mă refer aici la energia electrică, la utilităţi, toate aceste lucruri se vor concretiza într-o creştere a nivelului de trai şi evident într-o creştere a consumului, care la rândul ei se va reflecta în creşterea economică a ţării".

Potrivit vicepreşedintelui PSD, "este posibil ca această scădere să fie înainte de 1 ianuarie 2016. Aici depinde de analiza pe care Ministerul Finanţelor o va face, dacă există această posibilitate în acest an, nu văd nici un motiv pentru care n-ar face-o, însă cel mai sigur, după opinia mea, ar fi 1 ianuarie 2016".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.