Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, replică pentru Florin Cîțu, după ce ministrul l-a invitat pe Ciolacu la o cafea: Un ministru catastrofă, un arogant

gov.ro
Florin Cîțu

Fostul ministrul pentru Mediul de Afaceri, Ștefan Radu Oprea, îi dă replica actualului ministru de Finanțe, Florin Cîțu, cel care îl chema pe liderul PSD, Marcel Ciolacu, la o cafea, la Ministerul de Finanțe, să îi explice care este situația financiară a României. Oprea îi explică lui Cîțu că este arogant și-l întreabă cât costă o astfel de cafea la Ministerul Finanțelor.

Citește și: SURSE PSD - Moțiunea de cenzură intră la vot după începerea anului școlar (scenariu)

”Cîțule, ești arogant!

Finanțele țării nu se discută la o șuetă, la o cafea. Sau așa procedezi tu când ai "grijă" de băieții deștepți de la PNL? Apropo, cât costă o astfel de cafea la MFP?

Asta se întâmplă când uiți că funcțiile sunt trecătoare. Se pare că ministeriatul l-a afectat grav pe dl. Cîțu care încurcă rolul instituțiilor în statul român.

Un ministru catastrofă precum Florin Cîțu nu are dreptul să afișeze atâta aroganță și să invite Președintele Camerei Deputaților la sediul Ministerului Finanțelor Publice. Conform Constituției, Parlamentul are rolul de control asupra Guvernului și nu invers.

Dar in lumea fantasmelor lui Cîțu se pare că lucrurile se văd invers. Totul este perfect iar noi, nerecunoscători, nu vedem și nu apreciem "efortul" lui.

Cu toții resimțim profunda criză în care a adus finanțele țării. Imprumuturile record de 1000 euro/secundă vor fi plătite de multe generații. Cițu se împrumută într-un ritm și cu sume de aproape 5 ori mai mari decât guvernarea PSD, iar creșterea datoriei publice în PIB este mai mult decât evidentă – este un salt de 5 puncte procentuale, de la 35,2% în 2019 la 40,2% din PIB în iunie 2020.

Toate cifrele sunt scăpate de sub control: deficitul public la șase luni este 4,7% comparativ cu 1,7% în iulie 2019, adică o crestere cu 277%.

Pentru Florin Cîțu există o singură soluție: să plece cât mai repede de la MFP. Cu tot cu guvernul incompetent din care face parte. Moțiune de cenzură va trece și atunci să vedem dacă dl. Cițu va mai fi la fel de arogant.”, scrie Ștefan Radu Oprea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.