Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: România nu poate fi un stat de drept daca sunt calcate în picioare drepturile omului

psd1

România nu poate fi un stat de drept daca sunt calcate în picioare drepturile omului, a declarat joi presedintele Comisiei de politica externa din Senat, Georgica Severin, la dezbaterea ''Evaziunea fiscala - obstacol în calea bunastarii'', organizata de Institutul Social Democrat 'Ovidiu Sincai', la Palatul Parlamentului.

'Nimeni nu contesta importanta luptei împotriva evaziunii fiscale si importanta luptei împotriva coruptiei, care sunt extrem de necesare pentru a asigura în România un stat de drept, dar, în acelasi timp, nu poate exista un stat de drept daca noi calcam în picioare drepturile omului. (...) Vorbim de drepturile omului, vorbim de un stat de drept, dar mi se pare mult prea mare implicarea serviciilor în diverse institutii. Iar, când am aflat ca sunt ca 40 sau 400 de ofiteri SRI au fost detasati la ANAF, mi s-a facut pielea gainii. Sunt curios daca exista temei legal. Cred ca serviciile au cu totul alte treburi. ANAF-ul sa-si vada de treaba lui, DNA, de ce are si serviciile sa ne protejeze de teroristi si sa ajute. (...) Stiu ce înseamna sa simti ca securitatea e deasupra ta', a afirmat Georgica Severin.

El a denuntat 'intrarile aproape brutale ale ANAF în companii' si a atras atentia ca trebuie pornit în aceste controale de la prezumtia de nevinovatie.

'Nu ne ducem undeva, într-o institutie, într-o firma pornind de la ideea ca acela e vinovat din principiu. Cred enorm în ceea ce face ANAF acuma si se vad roadele, este extrem de important, dar, în acelasi timp, nu vreau ca si ANAF sa se alature acelui stil de lucru cu bocancii în drepturile cetatenesti. (...) Întâmplarea a facut ca am vazut si la televizor si pe viu celebrele coloane, care depasesc încalcând orice reguli de circulatie, ale masinilor ANAF - vor primi o interpelare pe aceasta tema. Contribuabilii sunt cei care îi finanteaza inclusiv pe cei de la ANAF si atitudinea pe care trebuie sa o aiba institutiile statului, DNA, DIICOT, ANAF si orice institutie de forta, trebuie sa fie de respect fata de cetatean si sa nu creada ca, daca are o autoritate temporara pe baza unui ordin de serviciu, poate sa calce în picioare orice', a afirmat Severin.

În opinia acestuia, ANAF trebuie sa actioneze pe baza costurilor de productie.

'Daca am de recuperat 2 lei, e logic sa cheltui 200 de lei pentru treaba asta? Nu cred. Si cred ca cei care au luat decizii absolut imbecile, sa penalizeze cu 400-500 de lei persoane care aveau datorii de 2-3 lei si care acuma câstiga în instanta, ar trebui sa plateasca din buzunar acesti bani, pentru ca sunt bani publici. (...) Sunt absolut de acord ca trebuie sa gasim o forma sa impozitam bacsisurile, dar nu ceea ce se întâmpla acuma. E absolut o aberatie - de la costurile de a marca un bacsis de 10 bani, 15 bani, de la blocarea procesului, pâna la, daca vreti, disparitia stimularii calitatii în servicii', a sustinut senatorul PSD.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.