Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: România trebuie să fie solidară cu refugiații care ajung în Europa

psd1

Eurodeputatul PSD Victor Bostinaru considera ca România trebuie sa fie solidara cu refugiatii care ajung în Europa.

Victor Bostinaru, vicepresedinte al grupului S&D pentru politica externa, a salutat pozitiile premierului Victor Ponta si ale ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cu privire la criza refugiatilor ajunsi în Europa si a reiterat apelul la solidaritate pentru acestia.

'Declaratiile premierului Victor Ponta si ale ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, demonstreaza anvergura unei guvernari europene, solidare cu dramele milioanelor de cetateni afectati de razboiul din Orientul Mijlociu sau Nordul Africii. În egala masura, este salutara atitudinea corecta a mass-media care prezinta tragedia miilor de refugiati care, de cele mai multe ori, fug sa-si salveze viata lor si a propriilor familii', a afirmat Bostinaru, potrivit unui comunicat de presa citat de AGERPRES.

El sustine ca nu trebuie uitata tragedia din Austria de saptamâna trecuta, când 71 de persoane - barbati, femei si copii - au murit sufocati într-un camion frigorific.

'Faptul ca cei 71 de refugiati si-au gasit sfârsitul pe continent a socat Europa, dar este în primul rând un semnal de alarma asupra atrocitatilor care se întâmpla în tarile lor de origine. Criza refugiatilor este foarte grava, dar Uniunea trebuie sa fie unita si solidara în primul rând în a sprijini stingerea conflictelor din aceste zone, reconstruirea autoritatii lor statale si apoi repatrierea refugiatilor. Solidaritatea e cea mai facila când vremurile sunt bune, dar aceasta trebuie cu atât mai mult exersata în perioade de crize profunde'', a adaugat Bostinaru.

Totodata, eurodeputatul a criticat declaratiile lui Traian Basescu, conform carora România nu trebuie sa-si asume drama acestor 'amarâti'.

'Într-o opozitie totala cu tot ceea ce înseamna însasi sentimentul de umanitate si lipsit de orice urma de responsabilitate, Traian Basescu critica în termenii cei mai duri acceptarea de catre statele europene si partenerii României a refugiatilor. Sa arati cu degetul catre statele occidentale, pe care le faci vinovate de aceasta situatie, tradeaza nu doar iresponsabilitate, dar si o profunda necunoastere a situatiei din regiunea MENA. Dupa declaratiile si apelul Angelei Merkel pentru solutionarea crizei refugiatilor într-un efort comun al statelor membre ale Uniunii, trebuie sa ne întrebam care este atitudinea cancelarului german la declaratiile fostului sau aliat, pe care l-a sustinut în urma cu trei ani, la referendumul de demitere', a afirmat Bostinaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.