Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD s-a decis! Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății va fi depusă la Parlament

PSD sigla

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a informat că social-democraţii vor depune la Parlament "foarte curând", respectiv săptămâna viitoare, o moţiune simplă pe Sănătate la adresa ministrului Nelu Tătaru.

"Dânsul, din nefericire, nu a reuşit să gestioneze aşa cum se aştepta toată lumea această pandemie, dincolo de toate declaraţiile extrem de, cum să spunem, festiviste ale Guvernului. Din păcate, suntem în acest moment pe locul întâi în Europa Centrală şi de Est la decese la milionul de locuitori. Testele sunt insignifiante ca număr. Nu ştim nici până în ziua de astăzi câte persoane au fost testate, aflăm doar numărul testelor procesate şi, poate fi doar o coincidenţă, dar ne îndoim de acest lucru, pe măsură ce se apropie decizia privind starea de alertă, brusc vedem că numărul îmbolnăvirilor creşte, dar şi numărul testelor a crescut, deşi se spunea, atunci când aveam trei, patru, cinci mii de teste pe zi, că nu există personal pentru a procesa şi a face mai multe teste. Brusc avem 10.000, 11.000,12.000 de teste făcute", a afirmat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

Citește și: OFICIAL: Nu mai intră în izolare românii care se întorc din Austria, Bulgaria, Cehia, Croaţia, Elveţia, Germania, Grecia, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria

El a acuzat o abordare "heirupistă" a guvernanţilor în privinţa spitalelor care, "majoritatea," au fost declarate spitale de suport COVID, în detrimentul bolnavilor cronici.

"În consecinţă, bolnavii cronici au fost ţinuţi la cozi imense sau mulţi dintre ei nu au putut fi primiţi în unităţile spitaliceşti care, conform declaraţiilor managerilor de spitale, sunt goale în acest moment. Ce s-a întâmplat? Există un studiu făcut în Marea Britanie, confirmat şi de Asociaţia pacienţilor oncologici din România, care spune că pe perioada pandemiei, datorită acestei abordări înguste, numărul deceslor din cauza bolilor oncologice s-a triplat. Există, de asemenea, informaţii în spaţiul public cum că numărul deceselor din cauza bolilor cardiovasculare s-a dublat. Este imperios necesar şi somăm Guvernul Orban şi pe ministrul Tătaru să deschidă spitalele pentru toţi pacienţii cronici", a subliniat Lucian Romaşcanu.

El a susţinut, totodată, că guvernanţii "nu testează din motive care devin din ce în ce mai clar politice, pentru a putea jongla cu cifrele".

"Cine a vrut să testeze în masă, cum este cazul Primăriei Capitalei şi al doamnei primar general, Gabriela Firea, au fost opriţi să o facă. Sperăm ca acest lucru să se oprească cât de curând, iar testarea în masă a oamenilor pentru a şti ceea ce avem de făcut pe mai departe să pornească de îndată. Iarăşi, avem obligativitatea purtării măştii, dar măştile către cei nevoiaşi nu au fost distribuite încă, dar avem pe masă o achiziţie de 100 de milioane de măşti, aproximativ 40 de milioane de euro, achiziţie directă. Lucrurile acestea trebuie să înceteze!", a completat Romaşcanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.