Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD se laudă că medicii nu mai pleacă în străinătate! Sorina Pintea: 'În ultima lună, au fost două sau trei cereri'

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat marți seară că a scăzut considerabil numărul medicilor care solicită documente pentru plecarea peste hotare, precizând că dotările din ultima perioadă din sistemul de sănătate reprezintă unul dintre motivele pentru care cadrele medicale rămân în țară.

„Numărul medicilor care solicită documentele pentru plecare peste hotare a scăzut la mai mult de jumătate. În ultima lună au fost două sau trei cereri. Mult mai puţin. În ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Am spus că salarizarea nu ar rezolva problema medicilor din sistemul sanitar românesc. Dotarea este o parte importantă. Doamna premier a prezentat ieri doar o parte din cu ce s-a dotat în acest an în sistemul de sănătate. Pe lângă CT-uri, aparaturi venite prin Banca Mondială, Ministerul Sănătăţii are un fond de investiţii pe care le-a alocat spitalelor pentru reparaţii, cât şi pentru achiziţionarea de echipamente. Pe de altă parte, există şi autorităţile judeţene şi locale care pot face investiţii în spitale. Există şi veniturile proprii ale spitalelor pe care managerii le pot utiliza”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Antena 3.

Citește și: Un jurnalist lansează atomica! „Lista NEAGRĂ” a lui Liviu Dragnea

În privința dotărilor din spitale, ministrul a dat exemplu de o achiziție recentă.

„Veniturile proprii vin din două surse: contractul cu CNAS şi veniturile din serviciile medicale la cerere. (...) Un pat pentru arşi la Terapia Intensivă a fost achiziţionat prin licitaţie centralizată la Ministerul Sănătății cu 105.000 lei. Acelaşi pat, aceleaşi caracteristici la un spital care solicita rambursarea 545.000 de lei, de cinci ori mai mult. Nu spun că acesta e motivul pentru care spitalele nu sunt dotate, dar şi acesta e un motiv. Zilele trecute am început să facem nişte comparaţii. Pentru că într-adevăr diferenţa pentru acelaşi pat este foarte mare. (...) În acest caz puteai lua cinci paturi şi nu cereai Ministerului Sănătății şi nu te plângeai public că nu ai bani ca să cumperi paturi pentru Terapie Intensivă”, a mai spus Sorina Pintea.

Citește și: Dezvăluiri din interiorul Guvernului! Măsura de urgență luată de Executiv: Suma alocată azi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.