Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD se opune propunerii CNAS de a limita decontările la un singur serviciu medical pe zi pentru aceeaşi persoană

Inquam Photos / Octav Ganea
CNAS

Reprezentanţii PSD au transmis că resping categoric propunerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) de a deconta un singur serviciu sau tratament medical pe zi, pentru acelaşi cod numeric personal. Măsura restrânge drastic accesul la sănătate al persoanelor asigurate şi afectează grav calitatea actului medical, mai arată social-democraţii, potrivit news.ro.

„În formularea actuală din referatul CNAS pentru aprobarea noului Contract-Cadru, reglementarea este inacceptabilă. În multe situaţii, pentru stabilirea unui diagnostic corect sau pentru o intervenţie medicală sunt necesare mai multe servicii, care trebuie prestate în aceeaşi zi. În acelaşi timp, această prevedere este o încălcare a dreptului la sănătate al pacienţilor, care ar fi puşi pe drumuri, în mod repetat şi nejustificat, pentru a beneficia de serviciile medicale la care au dreptul prin lege”, precizează PSD, într-un comunicat de presă.

PSD va solicita o analiză asupra acestor prevederi în cadrul coaliţiei de guvernare şi se va opune oricăror dispoziţii care limitează accesul la sănătate al cetăţenilor asiguraţi.

De asemenea, PSD transmite că sprijină categoric poziţia ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila de a susţine cu fermitate accesul neîngrădit al pacienţilor la asistenţa medicală ambulatorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.