Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD și PNL pregătesc o infuzie de funcționari în diplomația română

Getty Images
functionar

Un număr de 33 de parlamentari PSD și PNL au depus în Parlament un proiect de lege pentru stimularea detașării de funcționari la Ministerul de Externe.

Inițiatorii susțin că proiectul vine să rezolve problema lipsei de personal specializat din cadrul Centralei MAE si a misiunilor diplomatice ale Romaniei in strainatate.

In prezent, la nivelul Ministerului Afacerilor Exteme, aproximativ 50% din totalul posturilor de executie din cadrul misiunilor diplomatice permanente ale Romaniei sunt ocupate de persoane detasate din mediul privat.

„Extinderea posibilitatii de a fi detasati in cadrul MAE, inclusiv in vederea plecarii la post, a unor functionari publici cu expertiza dovedita in domeniul relatiilor intemationale ar duce la imbunatatirea calitatii resurselor umane si mai buna promovare si aparare a intereselor statului si ale cetatenilor romani in cadml relatiilor exteme, inclusiv prin acordarea protectiei diplomatice si consulare si a sprijinului necesar cetatenilor romani.

Consideram ca modificarea propusa prin prezenta initiativa legislativa, mai ales in contextul unei necesitati urgente, de resurse umane calificate, care risca sa se extinda pe o perioada mai indelungata de timp, va oferi Ministerului Afacerilor Exteme oportunitatea de a identifica persoanele cel mai bine pregatite pentm acoperirea necesarului de personal specializat din cadrul misiunilor permanente, indiferent de statutul acestora, personal contractual, functionar public sau functionar public cu statut special”, se arată în motivarea propunerii legislative.

Proiectul de modificare a Statutului diplomaților poate fi consultat aici.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.