Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD Sibiu vrea ca viitorul spital să se învecineze cu o pădure, nu cu o groapă de gunoi şi o zonă industrială

psd sigla

PSD doreşte ca viitorul spital să se învecineze cu Pădurea Dumbrava şi să fie amplasat pe Calea Poplăcii, şi nu pe Drumul Hoţilor, unde ar avea în apropiere o groapă de gunoi, autostrada, aeroportul şi o zonă industrială, potrivit unui comunicat de presă remis joi Agerpres. "Precizăm faptul că Primăria Municipiului Sibiu, în timpul mandatelor lui Iohannis, a avut un proiect pentru amplasarea spitalului judeţean pe Calea Poplăcii, proiect aflat în stadiu avansat. Această zonă, spre deosebire de cea de pe Drumul Hoţilor, are în vecinătate pădurea, deci se pretează pentru construirea unei unităţi spitaliceşti. Sperăm ca aleşii locali şi judeţeni ai PNL să ţină cont de părerea consilierilor locali PSD şi FDGR, medici de profesie, şi să voteze amplasarea noului spital pe Calea Poplăcii, lângă pădure, şi nu lângă groapa de gunoi", se arată în comunicatul PSD Sibiu.

PSD menţionează că Ministerul Apărării Naţionale şi-a manifestat disponibilitatea de a trece în proprietatea Ministerului Sănătăţii şi a Consiliului Judeţean Sibiu o suprafaţă de teren suficientă pentru construirea spitalului. În prezent, Consiliul Judeţean deţine terenul pentru construcţia noului spital în altă parte a municipiului Sibiu, pe Drumul Hoţilor. "Nu ştim ce interes ascuns au preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, şi consilierii locali şi judeţeni ai PNL Sibiu atunci când susţin cu atâta înverşunare amplasarea noului spital într-o zonă industrială, lângă groapa de gunoi, lângă două staţii de betoane, în vecinătatea autostrăzii şi a aeroportului, toate generatoare de poluare fonică, dar mai ales a aerului. Sperăm totuşi ca în spatele acestei încăpăţânări a PNL-ului să nu se afle o mafie imobiliară prin care se urmăreşte obţinerea unor beneficii pentru anumite grupuri de interese, ci doar pura incompetenţă a aleşilor PNL. Şi ne exprimăm convingerea că această decizie nefericită va fi corectată, chiar şi în ultimul moment", arată social-democraţii sibieni.

Doi medici, consilieri locali, unul de la PSD, celălalt de la FDGR, au cerut efectuarea unui studiu de mediu, care să arate dacă noul spital va fi afectat de mirosul de la groapa de gunoi şi poluarea fonică de la zona industrială, aeroport şi autostradă. "Este nevoie de un studiu de mediu înainte de a alege acel teren. Mă refer la groapa ecologică de la Rusciori, poluarea fonică de la autostradă, poluarea cu noxe provenită din Zona industrială vest, unde sunt cel puţin două companii care produc materiale de construcţii şi, de asemenea, ceva mai departe, e adevărat, poluarea fonică de la aeroportul internaţional Sibiu", a afirmat consilierul local PSD Liviu Cotârlă în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Sibiu.

Consilierul local al FDGR Lorandt Kiss a susţinut că structura solului plin de sare nu ar permite construcţia unui spital cu două etaje subterane. "Anul trecut, vara, o bună cunoştinţă de la Continental (fabrica din Zona industrială vest) îmi spunea că erau zile când trebuia să închidă geamurile din cauza mirosului pestilenţial din zonă. Ceea ce îmi dă convingerea, ca medic, că nicio instituţie de mediu nu cred că va aproba deschiderea unei astfel de instituţii în acea zonă. Rămâne o problemă de discutat înainte de a trece faptic, la lucruri. Mai rămâne şi securitatea psihică a pacienţilor, după cum spunea colegul dr. Liviu Cotârlă, poluarea fonică este una majoră, mai ales într-o instituţie cu profil de urgenţă unde sunt bolnavi grav", a explicat medicul Lorandt Kiss, potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.