Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD simplifică procedurile de adopție

vebidoo.de
adoptie copil

PSD a inițiat procedurile de simplificare a adopțiilor, în contextul în care, în ciuda pașilor legislativi făcuți în ultimii ani, încă există destule bariere birocratice care împiedică familiile să adopte copii. Din nefericire, în România sunt încă foarte mulți copii în situații nefericite, uneori extrem de dificile, care până acum nu au putut fi ajutați în mod real de către instituțiile statului, susține deputatul PSD Cristina-Elena Dinu.

„Sunt mulți copii, mai mici sau mai mari, care nu au încă în vocabular cuvintele „mamă” și „tată”, după cum sunt foarte multe familii care și-au pierdut speranța de a adopta, din cauza procedurilor anevoioase ale adopției.

Acum însă, la inițiativa ministrului PSD al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, doamna Gabriela Firea, se va realiza, pentru prima dată după 1990, o centralizare la nivel național, referitoare la copiii aflați în situații de risc și la familiile vulnerabile.

În paralel, vor fi simplificate procedurile de adopție, prin introducerea prevederii ca familiile și instituțiile din domeniul protecției copilului și al adopției să aibă acces la un sistem informatic național, care va cuprinde toți copiii aflați în situații de risc. De asemenea, lucrătorii sociali din toate județele țării vor completa în timp real această bază de date, care reprezintă dosarul electronic al copilului aflat în situație de risc: prevenire, protecție specială, adopție și monitorizare post adopție.

Contractul în vederea implementării acestui sistem informatic național a fost semnat de ministrul PSD al Familiei și urmează să fie operațional în cel mai scurt timp. În vederea realizării simplificării adopției, după întocmirea bazei naționale de date despre copiii cu probleme, va fi elaborat un act normativ care să prevină separarea copilului de familiei.

Măsurile luate au ca principal scop normalizarea adopțiilor din România, astfel încât miile de familii care sunt în astfel de situații să își poată împlini visul de a putea adopta copii”, transmite social-democratul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.