Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD respinge Împărtășania lui ÎPS Teodosie: Sunt momente când e bine să iei puţină pauză şi preoţii ar trebui să înţeleagă

psd

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, consideră că, deşi Împărtăşania este cel mai important act al Bisericii Ortodoxe, există momente când "e bine să iei puţină pauză", preoţii fiind primii chemaţi să-i înveţe pe credincioşi să respecte regulile. Afirmația vine în contextul apariţiei unor imagini în care ÎPS Teodosie a săvârşit taina împărtăşaniei pentru mai mulţi enoriaşi, printre care şi copii, cu o singură linguriţă.

"E importantă Împărtăşania, este probabil este cel mai important act al Bisericii Ortodoxe. Dar sunt momente când e bine să iei puţină pauză şi preoţii ar trebui să înţeleagă că ei sunt primii chemaţi să-i înveţe pe credincioşi să respecte regulile. Pentru că nu e ok. Dar vedeţi, acum, pentru că au fost atâtea zile de stat în casă şi închişi şi fără Biserică, lumea are sentimentul că, odată ieşiţi, a trecut şi virusul. Nu, n-a trecut. Îmi pare rău, dar probabil că amânarea împărtăşaniei pentru o perioadă nu este cel mai rău lucru pe care îl putem face", a spus duminică Romaşcanu, într-o conferinţă de presă, întrebat despre împărtăşirea credincioşilor la Constanţa.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului a transmis sâmbătă, ca urmare a apariţiei unor imagini în care ÎPS Teodosie a săvârşit taina împărtăşaniei pentru mai mulţi enoriaşi, printre care şi copii, cu o singură linguriţă, că arhiereul nu a încălcat nicio lege sau canon.

"Actul de împărtăşanie a pruncilor nu este ilegal, pentru că ÎPS Teodosie nu a încălcat nici o lege sau canon bisericesc care ar interzice actualmente acest lucru. Ca ierarh, acesta a ţinut o legătură intensă cu clerul şi credincioşii în toată perioada de restricţie şi le-a făgăduit expres că-i va aştepta la comuniunea cu Biserica, care se concretizează mai ales în sfânta împărtăşanie, când se va relua accesul credincioşilor. Fiecare ierarh, în eparhia sa, are o anumita autonomie în păstorirea clerului şi credincioşilor, prin urmare, având făgăduinţa, dată deja, ÎPS Teodosie nu a putut să-i rănească sufleteşte, îndepărtându-i de la Sf. Potir. Aceasta este lucrarea lui Hristos în mijlocul credincioşilor, prin arhiereul care îşi exercita misiunea încredinţată de Biserică", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Vezi și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.