Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Valeria Schelean: PSD trimite romanii sa caute legile pe Google

valeria schelean

PSD trimite romanii sa caute legile pe Google daca nu sunt dispusi sa plateasca pentru accesul la Monitorul Oficial, precizeaza deputatul PNL Valeria Schelean. Ea a propus ca Monitorul Oficial sa poata fi accesat gratuit pe internet.

Propunerea sa vine în condițiile în care este presupus faptul că toți cetățenii cunosc legile și că nimeni nu poate fi apărat de răspunderea juridică invocând faptul că nu cunoștea prevederile legii.

Mai mult chiar, Valeria Schelean a spus că nu poate exista transparență adevărată, dacă Monitorul Oficial își comercializează accesul la legile votate de Parlament.

“Tocmai de aceea, noi, parlamentarii, avem obligația să asigurăm tuturor cetățenilor țării accesul gratuit pentru consultarea conținutului actelor normtive, la a căror respectare aceștia sunt obligați. Nu putem vorbi despre transparență în procesul legislativ dacă Regia Autonomă Monitorul Oficial comercializează și accesul electronic la toate legile votate de noi. Cu astfel de practici, neștiind ce se dezbate și votează în Parlament, nu e de mirare că oamenii nu au încredere în instituția pe care o reprezentăm”, a declarat Valeria Schelean în plenul Camerei Deputaților.

Răspunsul reprezentanților PSD, care au susținut poziția Guvernului, cum că această prevedere ar duce la prăbușirea veniturilor Monitorului Oficial, a fost unul halucinant, potrivit Valeriei Schelean: Sunt foarte multe site-uri de internet pe care legile sunt deja gratuite, deci nu ar fi nevoie ca și Monitorul Oficial să fie gratuit, din moment ce cetățenii pot găsi legile pe internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.