Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD vine cu propuneri în sprijinul industriei auto și de electrocasnice

Facebook
Radu Oprea

Partidul lui Marcel Ciolacu a hotărât să nu mai aștepte programul de relansare economică promis de liberali, dar care întârzie să apară. După ce au depus o lege în Parlament vizând sprijinirea industriei HoReCa, oamenii lui Marcel Ciolacu au hotărât recent să propună o lege privind relansarea industriei auto și de electrocasnice.

Conform senatorului PSD, Radu Oprea, proiectul va avea prevederi clare pentru relansarea celor două industrii, fiind identificate sursele de finanțare pentru toate măsurile propuse. Această decizie vine după ce liberalii au refuzat să dubleze alocațiile copiilor, considerând că Parlamentul nu a indicat și o sursă de finanțare.

Astfel, conform inițiatorilor PSD care au pus bazele legii de relansare a industriei auto și de electrocasnice, fondurile necesare implementării tuturor măsurilor ar urma să fie atrase de la Fondul Național de Mediu.

Printre măsurile cele mai puternice vizate se numără dublarea bugetului de stimulare a înnoirii parcului auto (la 910 milioane de lei), cu includerea unei bonificații suplimentare pentru beneficiari, în valoare de 1.000 de lei, în cazul autoturismelor cumpărate din producția internă.

Tot în zona achiziției de automobile, inițiatorii PSD au prevăzut în lege majorarea bugetului programului pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră până la 210 milioane de lei. Scopul programului este de a încuraja achiziția de autoturisme ecologice, hibride, electrice sau moderne.

PSD dorește, de asemenea, majorarea bugetului aferent programului național de înlocuire a electrocasnicelor, până la suma de 310 milioane lei. Scopul proiectului este de a înlocui electrocasnice  vechi cu electrocasnice mai eficiente din punct de vedere energetic, iar efectele vizate sunt în termeni economici (încurajarea de achiziție și a circulației capitalului), dar și ecologici (reducerea amprentei de carbon și a celei de consum pentru electrocasnicele aflate în uz).

Pentru a nu permite liberalilor să compromită măsurile PSD prin descurajarea altor beneficii actuale, PSD a stipulat în lege păstrarea voucherelor pentru echipamente de uz casnic și a celor de casare, precum și a eco-tichetelor, la valoarea actuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.