Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD vrea ca TESTELE folosite pentru copii în școli să fie plătite de la bugetul local

PSD
PSD sigla

Deputatul PSD de Bistriţa-Năsăud Daniel Suciu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii partidului din Consiliul Local Bistriţa vor propune alocarea de fonduri din bugetul local pentru achiziţionarea de teste cu salivă pentru elevi, în vederea depistării infecţiilor cu SARS-CoV-2, astfel încât fiecare elev să fie testat de cel puţin două ori pe săptămână, conform Agerpres.

Citește și: Andrei Caramitru, despre cei care REFUZĂ vaccinarea: Să li se dea făină, ulei și 50 de lei și UITĂ TOT

"Dacă tot e să ne luăm după exemplele de bune practici, cred că noi vom propune municipalităţii, pentru ca să nu ne mai ţinem copiii închişi în case doar pentru că aşa decide cineva, vom propune alocarea unei sume de bani pentru ca cel puţin de două ori pe săptămână toţi elevii din municipiul Bistriţa să fie testaţi, dar nu cu acele teste invazive, ci cu teste cu salivă. Cred că putem avea o colaborare cu majoritatea din Consiliul Local astfel încât să facem acest lucru. E o propunere pe care le-o facem cu toată deschiderea şi îi rugăm să ia în calcul o asemenea propunere. Nu sunt sume foarte mari şi, cu această ocazie, măcar au şi părinţii siguranţa că ai lor copii vor fi testaţi periodic prin metode non-invazive şi îi simt şi îi vor şti în siguranţă acasă", a spus deputatul Daniel Suciu.

Propunerea PSD va fi făcută odată cu votarea bugetului local pentru anul în curs, estimată să aibă loc în data de 12 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.