Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD vrea eliminarea plafonului la conversia creditelor în franci elveţieni

franci elvetieni

Proiectul legii conversiei creditelor în franci elveţieni ar trebui să fie votat în plenul Camerei Deputaţilor (decizională) marţi, 18 octombrie. În ultimul moment, PSD propune întoarcerea proiectului la comisii, pentru eliminarea plafonului de 250.000 CHF.

"Un răspuns pentru toți cei care m-ați întrebat despre proiectul de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni: Săptâmâna trecută, am eliminat amendamentul legat de pragul de 50%. Astăzi vom propune retrimiterea proiectului de lege la Comisie pentru a fi eliminat și pragul de 250.000 CHF, urmând ca marți, la votul final, legea să poată fi adoptată", a anunţat Dragnea pe Facebook.

Legea prevede că românii care au luat credite în franci elveţieni vor putea plăti împrumuturile la valoarea valutei din momentul semnării contractului. Într-o formă anterioară, legea prevedea calcularea unei medii a valorilor de la semnarea contractului până în prezent. Un alt amendament, propus de un parlamentar PSD şi eliminat ulterior, se referea la aplicarea legii doar în cazul celor cu o rată care depăşeşte 50% din veniturile lunare.

Tot în acest context, o delegație a Partidului Social Democrat, condusă de președintele Liviu Dragnea, se întâlnește luni, 17 octombrie 2016, ora 14.00, la sediul PSD din Bucureşti, cu o delegație a Fondului Monetar Internațional condusă de Reza Baqir, șeful misiunii FMI în România. Alături de Liviu Dragnea din delegația PSD vor mai face parte Marian Neacșu, secretarul general al PSD, Mihai Fifor, președintele Consiliului Naţional al PSD, Mihai Tudose, vicepreședinte PSD și Marius Nica, fost ministru al Fondurilor Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.