Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD vrea să schimbe din nou formula impozitului pe locuințe (video)

businessmagazin.ro
taxe impozit rate

Primarii caută o nouă formulă de aplicare a impozitului pe locuințe, a anunțat luni liderul PSD Marcel Ciolacu.

Social-democratul a explicat după ședința CPN al PSD că primarii partidului au spus că trebuie o nouă formulă privind taxa pe proprietate și că legea trebuie schimbată în Parlament.

„A fost această discuţie şi urmează să am o discuţie în coaliţie. Nu e foarte clar amendamentul şi vor să vină cu anumite lămuriri şi o să vină şi ei cu o propunere la liderii de grup. Mărirea taxelor locale sub nicio formă nu ajută bugetul de stat de unde se dau măriri de salarii sau pensii. Sunt două lucruri total diferite. Au o altă formulă şi viziune primarii de municipiu, iar AMR va face o propunere. Ştiţi foarte bine că această mărire pe proprietăţi care ajută bugetele locale a fost făcută acum trei luni de zile, prin ordonanţă de urgenţă. Primarii au venit şi au explicat tehnic că nu se poate face acest lucru. Ar fi o mărire până la 50%. Cu grila notarială lucrurile erau foarte clare, în funcţie de unde ai proprietatea. Acum se caută altă formulă ca să fie aplicabilă şi corectă”, a declarat Marcel Ciolacu, după şedinţa de luni a Consiliului Politic Naţional al PSD.

Pe 20 septembrie, Marcel Ciolacu preciza că impozitarea proprietăţilor în funcţie de grila notarială ar putea fi amânată sau schimbată, dacă nu poate fi implementată în forma actuală.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercurea trecută, chestionat despre amendamentul privind creşterea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale, că decizia a fost luată în coaliţie. Şeful Executivului a mai spus că varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată, după ce autorităţile locale au atenţionat că ar fi imposibil de realizat până la finalul anului 2022.

Guvernul a adoptat un proiect de OUG, în luna iulie, care a modicat impozitarea proprietăţilor, de la 1 ianuarie 2023. Prin urmare, va fi făcută trecerea de la impozitul în funcţie de zonă şi materialele de construire utilizate la impozitul pe valoarea proprietăţii stabilită în funcţie de grila notarială. Actul normativ aprobat de Executiv este în procedură parlamentară, unde pot fi aduse schimbări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.