Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSG intră în lupta pentru cumpărarea Stade de France: stadionul este evaluat la o sumă astronomică

cultival.fr
Stade de France

Clubul de fotbal Paris Saint-Germain va participa la apelul de depuneri de oferte lansat de statul francez pentru vânzarea Stade de France, cel mai mare stadion sportiv din ţară, începând din vara lui 2025, a declarat vineri pentru AFP o sursă din interiorul clubului.

"Suntem candidaţi la preluarea Stade de France", arenă al cărei preţ este estimat la aproximativ 600 milioane de euro, a explicat sursa din interiorul PSG, precizând însă că dosarul de participare nu a fost încă depus.

Preţul Stade de France este estimat la 647 milioane de euro, potrivit unui bilanţ al curţii de conturi din Franţa pentru anul 2021.

Statul francez a publicat în data de 7 martie 2023 două apeluri pentru depunerea de oferte: unul pentru vânzarea stadionului şi altul pentru acordarea unei noi concesiuni, data limită pentru depunerea ofertelor fiind 27 aprilie, ora 12:00, potrivit documentelor consultate de AFP.

Ofertele depuse, atât pentru vânzare cât şi pentru o nouă concesiune, vor fi analizate pe parcursul anului 2024 iar câştigătorul ar putea fi anunţat în 2025, notează Mediafax.

Cu o capacitate de 80.000 de spectatori, Stade de France a fost construit pentru Cupa Mondială din 1998 şi între timp a găzduit mai multe evenimente sportive şi spectacole de divertisment important. La finele acestui an, stadionul va găzdui jocurile de la Cupa Mondială de Rugby iar în 2024 va fi gazda Jocurilor Olimpice. Giganţii francezi din domeniul infrastructurii Bouygues SA şi Vinci SA au o concesiune valabilă timp de 30 de ani pentru acest stadion, concesiune care a început în 1995 şi expiră în 2025.

În toamna anului trecut, preşedintele PSG, Nasser Al-Khelaifi şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care decurg negocierile cu Primăria Parisului privind o eventuală achiziţionare a stadionului Parc des Princes, arena istorică a clubului de fotbal. Câteva săptămâni mai târziu, edilul Parisului, Anne Hidalgo, a replicat că stadionul Parc des Princes "nu este de vânzare".

"Dacă nu vom face progrese cu Primăria Parisului, pregătim şi alte opţiuni", a precizat o sursă din interiorul PSG, adăugând că discuţiile cu privire la Parc des Princes cu Anne Hidalgo nu au avansat.

Conducerea PSG consideră că dacă clubul nu va deveni proprietarul arenei sale tradiţionale nu va putea demara un şantier de extindere şi modernizare a stadionului Parc des Princes, proiect evaluat la 500 de milioane de euro.

Un raport din 2018 al Curţii de Conturi din Franţa a ajuns la concluzia că structura actualului contract de concesionare a Stade de France este una "haotică" şi costisitoare pentru contribuabili. Auditorii au recomandat vânzarea stadionului către o entitate care ar încheia un parteneriat cu federaţiile de fotbal şi rugby din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.