Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Psihiatrul Gabriel Diaconu l-a citit pe George Simion: Aici găsești schizoidia

www.facebook.com
gabriel diaconu

Psihiatrul Gabriel Diaconu l-a citit pe liderul AUR George Simion. După ce Simion a cerut ca România să nu mai susțină financiar Republica Moldova și refugiații din Ucraina, Diaconu spune că de fapt Simion se contrazice singur făcând una și spunând alta.

"Dar omul este un prizonier. Toată notorietatea, tot travaliul (iar adevărul este că a umblat ceva Simion prin țară, să adune și să împrăștie mesaj), sunt de fapt munci de migală ale unor oameni care-l împing pe ”tânăra speranță” la înaintare. De obicei stă pe muchea incertitudinii. Se declară clar, și franc, anti-Rusia lui Putin. Condamnă și el războiul. Dar n-are milă de refugiați.

Aici găsești, de fapt, schizoidia. Metrica AUR e că oricum majoritatea celor fugiți, în primăvară, din Ucraina, plecaseră din zone de pace, și-atunci ce pretenții să aibă. Câți or fi scăpat din Mariupol, câți au ajuns în România din Bucha sau Harkov sau Irpin, asta contează mai puțin.

Contează doar otrava asta. I-ați văzut ce mașini au, ucrainenii? Ați văzut câtă opulență, ce tot zic ăștia că-s sărmani și rupți în fund? Așa or fi toți, n-or fi toți așa, nu importă. Ia fă poză cu un Lexus, un Porsche sau un Mercedes cu tăblițe de Ucraina și gata, dovada e gata. De fapt cei care au intrat în România pe jos, sau cei care cu chiu cu vai au putut fi transportați prin culoarul Palanca nu există.

Prea mulți bani pentru refugiații ucraineni. Simion vorbește de parcă ar sta el pe finanțele României. Prea mulți bani în raport cu ce? În raport cu un etalon generic: ”câți bani să dai unui refugiat sub protecție temporară”? În raport cu portofelul public: ”din bucata mea de pâine am hrănit un om și un câine”? În raport cu percepția bisericească a datului de pomană?", scrie Gabriel Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.