Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Psiholog criminalist, despre cazul Caracal: Dincă nu poate fi obligat să se supună detectorului de minciuni. Testul, inutil în instanţă

poligraf

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat, miercuri, că testul poligraf, la care urmează să fie supus Gheorghe Dincă, nu reprezintă o probă serioasă în instanță, ci poate doar să aducă indicii în orientarea primelor cercetări. Butoi mai spune că testul nu este obligatoriu pentru suspecți, transmite Mediafax.

„Testul poligraf nu este o obligație. Niciun procuror, nimeni nu poate să oblige niciun fel de suspect să facă testul poligraf. Există un principiu - dreptul persoanei de a nu se incrimina. „Nu vreau să-l fac.” (...) Ce este? E un drept al meu ca bănuit să apelez la testul poligraf, în speranța mea deseori iluzorie că prin test vă demonstrez că nu sunt vinovat”, a explicat Tudorel Butoi, la „Marius Tucă Show”.

Psihologul criminalist a mai precizat și că în instanță, testul poligraf nu poate fi constituit probă: „Ce zice legiuitorul? Legiuitorul nu-l enumeră expres pe poligraf în categoria mijloacelor de probe. Nu este acolo. Dar ce zic fabricantul și specialistul să se salveze? Zic: „E proba. Zice legea că orice alt mijloc care nu este interzis poate fi probă. Intră și el la inscrisuri”. (...) Pai, amețitule, iti dau un mijloc de probă neinterzis de lege: clarvizionarea”.

„Aduceți testul poligraf, care este un instrument extraordinar în orientarea primelor cercetări. Atât. (...) Ne ducem în instanțe cu probe discutabile, perisabile?”, a completat Butoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.