Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Psiholog criminalist, despre masacrul din Argeș: 'N-ai cum să lași un om, care e o bombă cu ceas, să umble singur'

Ziua de Constanta
Liviu Chesnoiu

Psihologul criminalist Liviu Chestoiu a tras marți, la Antena 3, un semnal de alarmă pentru familiile care au persoane cu afecțiuni psihice, după ce în comuna Bascov (Argeş) au fost găsite moarte în casă 5 persoane din aceeași familie, printre care şi un copil de 5 ani, suspectul fiind un membru al familiei bolnav psihic și care a fost prins de anchetatori.

„Din cariera mea vă pot spune că în foarte multe familii există astfel de membri cu probleme psihice grave. Ei poate sunt diagnosticați, poate că primesc așa un tratament medicamentos pe o perioadă scurtă de timp, dar dacă nu iau medicamentele acestea, dacă nu se respectă pe undeva tratamentul acesta, ei trebuie să fie periodic văzuți de medicul de familie, periodic văzuți de psihiatrii care se ocupă de ei.

Pentru că n-ai cum să lași un om, care e o bombă cu ceas, să umble singur.

Orice chestie care-l deranjează pe el reacționează violent, are o altă logică, are un alt înțeles pentru el un cuvânt sau un gest. Sunt foarte irascibili, sunt foarte nervoși și dacă ei nu sunt undeva ascultați, dacă nu li se face pe plac, ei reacționează violent.

Vă spun din cariera mea, au atâta putere acești oameni în momentele de criză, puseul acela de criză, încât vă dați seama cât adrenalină au în corpul lor, deci nu poți să îi faci față. Este foarte, foarte violent, a pus mâna pe cuţit a țipat, a zbierat.

Victimele acela au paralizat, pentru că ele nu se pot apăra așa în fața acestor oameni care în momentul de criză sunt foarte puternici", a declarat Chesnoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.