Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Psihologul lui Maradona se apără: Nu a existat un plan pentru uciderea lui

Maradona

Carlos Angel Diaz, psihologul care se ocupa de Diego Maradona, a asigurat că nu a existat un "plan pentru uciderea" legendei fotbalului, miercuri, la audierea sa în faţa parchetului argentinian, care anchetează circumstanţele morţii lui Pibe de Oro în noiembrie 2020, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Munca mea în calitate de psiholog specializat pe dependenţe nu a avut în niciun fel o interferenţă în deznodământul fatal al lui Maradona, care ne-a provocat multă durere tuturor. Nu a existat niciun plan criminal pentru a-l ucide pe Maradona, aşa cum s-a spus", a declarat pentru presă psihologul în vârstă de 29 de ani la ieşirea din biroul procurorului din San Isidro, la periferia Buenos Aires.

El a fost al cincilea membru al echipei curante care a convocat la audieri de către parchet, care a deschis o anchetă pentru "omucidere involuntară cu circumstanţe agravante", pentru a se determina dacă fostul star argentinian al fotbalului a fost "abandonat" unei lente agonii în lipsa unui tratament adecvat.

Carlos Angel Diaz a asigurat că munca sa avea drept obiectiv "să-l ajute pe campionul mondial din 1986 să depăşească dependenţele care i-au creat neplăceri timp de mai multe decenii".

"Eram pe drumul cel bun la nivel de echipă. Recuperarea lui presupunea o muncă asiduă, care cerea multe eforturi şi pe care Maradona era dispus să le facă", a adăugat el.

Psihologul a justificat decizia sa de a-l duce pe Maradona într-o casă pentru recuperare, "întrucât el nu îndeplinea criteriile pentru o internare coercitivă" într-un centru de dezintoxicare.

"Decesul se datorează unui cadru clinic care nu are nimic de a face cu o chestiune psihologică sau psihiatrică", a mai susţinut Carlos Angel Diaz, care a asigurat că Maradona, atunci când a murit, era într-o stare mai bună decât la ultima sa apariţie publică, pe 30 octombrie, în ziua în care a împlinit 60 de ani şi când a petrecut câteva minute pe stadionul lui Gimnasia La Plata, echipa pe care o antrena.

Medicul care a coordonat tratamentul la domiciliu, Nancy Forlini, i-a desemnat pe neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov ca principalii responsabili pentru sănătatea lui Maradona.

Cosachov şi Luque urmează să depună mărturie la audierile prevăzute până pe 28 iunie.

Raportul experţilor care atestă că Maradona, decedat în noiembrie la vârsta de 60 de ani în urma unor probleme cardiace, a fost "abandonat în voia sorţii" de echipa sa medicală înaintea morţii a fost trimis la începutul lunii mai justiţiei argentiniene.

Fostul decar al Argentinei a decedat în urma unui stop cardiac pe 25 noiembrie 2020, singur în reşedinţa sa din Tigre, la nord de Buenos Aires.

Declaraţiile a două din cele cinci fete ale fostului căpitan al echipei Argentinei, Gianinna (31 ani) şi Jana (24 ani), care îl indică pe neurochirurgul Leopoldo Luque drept principal responsabil de deteriorarea stării de sănătate a tatălui lor, au declanşat o procedură judiciară.

O comisie medicală formată din 20 de experţi, între care medici legişti care au efectuat autopsia şi specialişti în diverse discipline medicale, a conchis într-un raport că fostul campion mondial "ar fi avut mai multe şanse de supravieţuire" dacă ar fi fost internat într-un centru de terapie adecvat şi polivalent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.