Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSRM: Adunarea Moldova Europeană, o adunare de partid pe bani publici

PSRM
PSRM Partidul Socialistilor

PSRM: Adunarea Moldova Europeană, o adunare de partid pe bani publici

„Acțiunea de PR a Maiei Sandu, sub genericul ”Moldova europeană”, s-a transformat într-o acțiune de partid, organizată din bani publici”.

Opinia a fost exprimată de Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), transmite Știri.md.

Formațiunea consideră că „să numești această acțiune “Marea Adunare Națională” este absurd și ridicol”.

„Au fost confirmate numeroase cazuri de presiuni asupra autorităților locale, funcționarilor publici, angajaților din sectorul public, studenților de la universități și colegii, pentru a asigura participarea „voluntară și obligatorie” la acțiune.

În timpul mitingului, au răsunat frecvent lozinci ce cheamă la lichidarea independenței Republicii Moldova și aderarea la România, precum și sloganuri ce ar putea implica Moldova într-un conflict militar pe teritoriul Ucrainei”, se arată îngrijorați socialiștii.

PSRM s-a mai arătat deranjat de prezența oficialilor străini. Potrivit lor, acest lucru „confirmă că în Republica Moldova a fost instituit un regim de control extern”.

„Soarta Republicii Moldova trebuie s-o decidă cetățenii țării și nu străinii, oficialii europeni sau ambasadorii altor state. Potrivit Constituției Republicii Moldova, suveranitatea statului aparține poporului„, adaugă partidul.

Socialiștii consideră că „doar alegerile parlamentare și prezidențiale anticipate pot asigura accederea la putere a unor forțe sănătoase care vor putea stopa destrămarea statalității moldovenești, vor consolida și păstra Moldova pentru generațiile viitoare”.

Amintim că duminică, 21 mai 2022, la Chișinău s-a desfășurat Adunarea „Moldova Europeană”, concepută ca un mesaj ferm transmis comunității internaționale privind dorința sinceră a cetățenilor Republicii Moldova de a fi parte a familiei europene. Evenimentul este organizat în preajma Summitului Comunității Politice Europene, care va avea loc în Republica Moldova la 1 iunie 2022.

În cadrul evenimentului, oamenii prezenți în PMAN și-au dat votul pentru adoptarea unei rezoluții care are scopul de a înscrie țara pe calea europeană și să modifice Constituția Republicii Moldova pentru a stabili definitiv și ireversibil aderarea țării noastre la Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.