Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSRO ia atitudine în scandalul din Sănătate:Guvernul să-și asume răspunderea pe un Plan de Urgență

psro

Situația din sistemul sanitar nu a rămas netaxată de partidul lui Mircea Geoană. “Corupția și incompetența au sugrumat sistemul medical în așa mod încât situația a devenit intolerabilă.

În programul de guvernare asumat de actualul Guvern, pe baza căruia a primit votul de învestitură în Parlament, se precizează clar: Elaborarea unui program multianual de investiții în sănătate, în vederea asigurării actului medical la standarde care să conveargă cu cele din UE și introducerea de standarde obligatorii de calitate pentru toate nivelurile sistemului sanitar  românesc  și  a  unui  sistem  de control  al  calității  și  asigurare  a  calității serviciilor medicale. Evenimentele din ultima perioadă ne-au arătat că sistemul sanitar nu mai poate aștepta.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Zilele trecute, domnul Dacian Cioloș menționa că sănătatea este o prioritate pentru România. Dacă acest lucru este adevărat, P.S.RO. cere Guvernului asumarea răspunderii pe un Plan de Urgență pentru Sănătate, pe baza rezultatelor grupului de lucru organizat la nivelul Guvernului. Dacă acest Plan de Urgență este acceptat, înseamnă că și partidele politice își asumă continuarea implementării și după alegerile din toamnă”, se arată într-un comunicat de presă primit de stiripesurse.ro.

Mai mult, cei de la Partidul Social Românesc subliniază că “simpla reacție emoțională la evenimente tragice, justificată de altfel, nu poate rezolva o problemă sistemică. Ceea ce așteaptă românii de la un guvern tehnocrat este să identifice prioritățile majore și să vină cu planuri concrete de rezolvare a lor.”

Citește și: Au fost filmați când făceau sex în parcare / VIDEO 18+

“Aștept din partea Guvernului un plan de urgență cu măsuri concrete, care să fie aplicate fără întârziere, pentru a stopa criza actuală și, poate cel mai important, care să fie baza pe care să construim în anii ce urmează. Nu avem nevoie de soluții pe 3 sau 6 luni. Ar fi un prim pas pentru a reconstrui un sector vital pentru viața tuturor românilor. Nu consider că demiterea unei persoane și simpla ei înlocuire poate rezolva ceva pe termen mediu și lung. Aici nu mai este vorba de Guvern sau Parlament, iar oamenii nu mai cred în rolul mesianic al unui manager care să vină și să rezolve tot”, a spus Mircea Geoană, președintele Partidului Social Românesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.