Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicarea listei companiilor care operează în coloniile din Cisiordania generează un conflict între SUA și ONU

pbs
Mike Pompeo

Difuzarea unei liste cu societăţi care operează în coloniile israeliene din Cisiordania, considerate ilegale de dreptul internaţional, ilustrează "parti-pris-ul anti-Israel" al ONU, a declarat joi şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, relatează AFP potrivit news.ro.

"Sunt indignat că Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a publicat o listă de societăţi care operează în teritoriile controlate de Israel", a precizat secretarul de stat american într-un comunicat.

"Această publicare nu face decât să confirme parti-pris-ul anti-Israel răspândit la Naţiunile Unite", a adăugat Pompeo, precizând că SUA nu au furnizat nicio informaţie Înaltului Comisariat ONU pentru întocmirea acestei liste.

Michelle Bachelet a publicat miercuri această listă de 112 societăţi cu activităţi în coloniile israeliene, o iniţiativă salutată drept o "victorie" de partea palestiniană, dar calificată drept "ruşinoasă" de Israel, care se teme că aceasta ar putea servi drept bază pentru campanii de boicot.

Această difuzare "facilitează campania de boicot, stoparea investiţiilor şi sancţiunile (BDS) (...)", a adăugat Mile Pompeo. "Tentativele de a izola Israelul merg împotriva tuturor eforturilor noastre de a crea condiţii favorabile unor negocieri israelieno-palestiniene care să ducă la o pace totală şi durabilă", a mai afirmat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.