Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicaţia germană Bild a devenit ţinta criticilor ca urmare a modului în care a relatat pe site despre atentatele de la Christchurch

Elainealtar.wordpress.com
presa

Publicaţia germană Bild a devenit vineri ţinta criticilor din partea autorităţii de supraveghere a presei ca urmare a modului în care a difuzat pe site-ul său informaţiile despre atacurile teroriste din oraşul neo-zeelandez Christchurch, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Consiliul Presei german a remarcat că site-ul bild.de nu a arătat actele de violenţă, dar l-a arătat pe presupusul terorist în drumul său către cele două moschei şi atunci când îşi încărca arma. 

Aceste imagini au fost suficiente pentru a genera asocieri care depăşesc interesul public justificat, a menţionat Consiliul Presei, o asociaţie ce reprezintă principalele publicaţii şi jurnalişti din Germania.

Citește și: Un jurnalist rus, cunoscut pentru investigaţiile privind corupţia autorităţilor moscovite, a fost arestat la Moscova şi acuzat de infracţiuni legate de droguri

Bild.de a calificat drept ''absurde'' motivele mustrării primite din partea Consiliului Presei şi a subliniat că instrumentele folosite de autorul atacurilor au fost armele şi nu presa liberă. 

Brenton Tarrant (28 de ani), un australian adept al supremaţiei rasei albe, a fost pus sub acuzare pentru comiterea a 51 de crime, în ancheta asupra celui mai grav atac în masă pe timp de pace din Noua Zeelandă. Atentatele de la Christchurch, comise în 15 martie, după slujba de vineri a musulmanilor, s-au soldat şi cu rănirea a 50 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.