Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Publicist condamnat la închisoare pentru că a numit o jurnalistă 'grasă' și 'lesbiană'

justitie ceas prescriptie

Publicist condamnat la închisoare pentru că a numit o jurnalistă 'grasă' și 'lesbiană'

Eseistul franco-elvețian Alain Soral a fost condamnat la 60 de zile de închisoare de către un tribunal cantonal elvețian pentru remarci homofobe împotriva unei jurnaliste, informează presa elvețiană, potrivit Le Parisien.

  • Context: Alain Soral (65 de ani) fusese deja condamnat de douăzeci de ori în Franța, în mare parte pentru infracțiuni de incitare la ură, defăimare și insultă publică.

Eseistul de extremă dreapta a fost condamnat în apel la 60 de zile de închisoare de către un tribunal. El încă mai poate face apel la Curtea Federală.

El a numit o jurnalistă de la cotidianul La Tribune de Genève drept o "lesbiană grasă".

Soral, al cărui nume real este Alain Bonnet, a fost amendat pentru defăimare pentru remarci insultătoare în decembrie 2022, fără a fi nevoit să meargă la închisoare. Procuratura cantonală Vaud a făcut apel. Se considera că faptele invocate, pe lângă calomnia pentru care a fost condamnat, constituiau într-adevăr o infracțiune de discriminare și de incitare la ură și, prin urmare, a solicitat o pedeapsă privativă de libertate de trei luni.

"Un pas semnificativ înainte în lupta împotriva urii și intoleranței"

În timpul procesului său de apel de la sfârșitul lunii septembrie de la Lausanne, avocatul lui Alain Soral, Pascal Junod, a respins încă o dată orice homofobie. Cu toate acestea, tribunalul cantonal a urmat argumentele procurorului, de data aceasta condamnându-l pentru discriminare și incitare la ură pentru remarcile sale homofobe.

"Acesta este un semnal puternic că ura homofobă nu poate fi tolerată în societatea noastră"

Mai multe organizații queer elvețiene, inclusiv Organizația Lesbiană Elvețiană (LOS) și Crucea Roz, au salutat condamnarea într-o declarație comună, considerând că "această decizie reprezintă un pas semnificativ înainte în lupta împotriva urii și intoleranței". "Acesta este un semnal puternic că ura homofobă nu poate fi tolerată în societatea noastră", a declarat Muriel Waeger, co-director al LOS.

În Elveția, incriminarea homofobiei datează doar de la începutul anului 2020, ratificată printr-un vot popular. Această nouă dispoziție extinde legislația existentă privind combaterea discriminării și promovarea urii rasiale sau religioase. A fost extinsă și la orientarea sexuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.