Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pudră cu talc pentru bebeluși, foarte populară și în România, provoacă cancer/ Proces cu implicații la nivel internațional

pudra cu talc

Strategia Johnson & Johnson de a folosi falimentul pentru a soluţiona litigiul de miliarde de dolari privind acuzaţiile că produsele sale cu talc cauzează cancer a fost respinsă luni de o instanţă federală de apel din SUA, dar conglomeratul din domeniul sănătăţii a declarat că va contesta decizia, transmite CNBC.

Gigantul Johnson & Johnson este acuzat că știa de de câteva decenii că în pudra pentru copii pe care o produce există azbest, care este o substanța cancerigenă. Azbestul poate produce de asemenea și alte boli. Totul a fost publicat într-o anchetă Reuters.

Decizia Curţii de Apel pentru al 3-lea Circuit din Philadelphia a scos din faliment unitatea LTL Management a companiei, care se confruntă cu peste 38.000 de pretenţii legale legate de produse precum pudra pentru copii a Johnson’s, informează News.ro.

Acţiunile J&J au scăzut cu aproximativ 3% la Bursa de Valori din New York, în urma informaţiei.

J&J, care susţine şi a reiterat luni că produsele sale cu talc sunt sigure, a creat şi a separat LTL de grup, i-a atribuit pasivele legate de pudra de talc şi a plasat-o în faliment în 2021.

J&J a susţinut că falimentul a oferit o modalitate de a soluţiona zeci de mii de pretenţii legale mai eficient şi mai echitabil decât judecarea individuală a cauzelor.

Compania a promis crearea unor rezerve de finanţare pentru a se asigura că LTL poate plăti solicitanţii de compensaţii în legătură cu pudra de talc.

Curtea de apel a declarat că a respins petiţia LTL pentru protecţie faţă de faliment conform legii Capitolul 11, deoarece unitatea a fost creată exclusiv pentru a accesa sistemul de faliment.

J&J a spus că va contesta hotărârea curţii şi va continua să caute o soluţionare a proceselor în instanţa de faliment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.