Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Puful de plop, o problemă pentru alergici: Recomandările medicilor

stiri.md
puful de plop

La fiecare sfârșit de primăvară, în Capitală, ninge cu puf de plop, dar și cu probleme pentru alergici. Oamenii se plâng că plimbările în aer liber, care ar trebui să le dea o stare de bine, au efect tocmai invers.

Din cauza pufului de plop, care atrage toate impuritățile din aer e foarte greu să mergi, în această perioadă, pe străzi. Medicii ne atenționează că alergiile netratate se pot transforma, în timp, în astm bronșic, boală, la care dacă nu se intervine corect și la timp, uneori, finalul poate fi nefast, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Deranjează, ochii lăcrimează, în nas și în urechi intră, peste tot. Aș dori măcar să îi mai taie, să sădească altceva.”

Pentru această femeie, care locuiește în sectorul Râșcani al Capitalei, plimbările în aer liber, în această perioadă, sunt mai mult un chin decât relaxare și asta deoarece este mult prea sensibilă la puful de plop, spune ea.

„Mă strădui să mă plimb seara, când este mai puțin puf. Beau pastile de alergie, ce să fac?”

Cel mai trist este că deranjează nu doar alergicii... Și asta deoarece, în comparație cu alţi alergeni precum polenul, mucegaiul, puful de plop e greu de evitat, pentru că, practic, e peste tot, mai ales în Chișinău. Ajunge, până și în case, prin geamuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.