Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pugilistul Daniel Costea a devenit campion al Angliei la amatori: România ar putea lupta pentru o medalie la categoria super-grea din box la Olimpiadă

www.news.ro
mănuși box

România ar putea lupta pentru o medalie la categoria super-grea din box, anul viitor la Olimpiadă. Noua senzație din boxul european este român. Daniel Costea i-a uimit pe englezi și a devenit campion al Angliei la amatori, în acest an, anunță MEDIAFAX.

Citește și: SURSE - Ultimatum pentru Dăncilă în PSD

Același titlu pe care l-au luat în trecut Tyson Fury sau Anthony Joshua, înainte de a cuceri titlul mondial la profesioniști. “Uriașul” Costea a început boxul din întâmplare, la o vârstă târzie pentru primii pași în orice sport. “S-a apucat de box la 21 de ani, acum are 28, dar a făcut performanță mai mare decât alții într-o viață de box. A venit la mine la sală. El făcea kickbox, dar nu de performanță. L-am văzut și m-a impresionat curajul său, pentru că tehnică nu avea. E foarte înalt și puternic, eu îi spun Goliat. Este pe modelul Klitschko. I-am făcut o diurnă ușoară și am început să-l pregătesc”, povestește antrenorul care l-a descoperit, Marin Filip.

Imediat au început să apară și performanțele, iar Costea a ajuns acum să boxeze într-o companie selectă. A devenit campionul Angliei și a luat titlul național la pas și în România. “A luat bronz în 2015 la campionatele naționale, a participat la Olimpiada din Baku, tot în 2015, iar în 2016 a luat argint la naționale. Apoi a plecat în Anglia. Acolo muncea și făcea box la un club. În acest an a devenit campionul Angliei, la categoria super grea. Apoi a devenit campion național în România. I-a bătut pe toți în unanimitate. În Anglia este sparring pentru Daniel Dubois, favoritul lor la Olimpiadă și îl bate. Îmi spunea că în România, când îl loveau adversarii parcă îl mângâiau, față de ce se întâmplă în Anglia”, spune Marin Filip.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Trupele speciale ale Poliției române au DESCINS la hoții și tâlharii de pe drumuri și autostrăzi

În primăvara anului viitor Daniel Costea va boxa în calificările pentru Olimpiada din 2020. A fost și el ofertat de englezi să-i reprezinte, dar vrea să concureze la Londra pentru România. “Obiectivul nostru este să ajungă la Olimpiadă și apoi în boxul profesionist. Englezii l-au ofertat să boxeze pentru el și să treacă deja la profesioniști, dar el vrea să participe pentru România”, a spus Marin Filip.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.