Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Punct de cotitură: Elveția deschide primul dosar penal împotriva celor care încalcă sancțiunile împotriva Rusiei

Getty Images
Elveția carantină

Procuratura elvețiană a inițiat pentru prima dată un dosar penal împotriva unei companii private pentru eludarea sancțiunilor împotriva Rusiei. Potrivit Financial Times, acesta este primul semn că țara este pregătită să urmărească penal companiile pentru cooperarea cu Moscova.

 

Nu se precizează despre ce companie și despre ce domeniu de activitate este vorba. Procuratura elvețiană a declarat că firma s-a folosit de filialele sale din străinătate pentru a eluda sancțiunile.

Secretariatul de stat elvețian pentru afaceri economice a cerut, de asemenea, procurorului să inițieze o procedură penală împotriva unei alte companii din motive similare, dar procurorul general a respins cererea, considerând că nu este vorba de un "caz de importanță deosebită".

Patrick Eberhardt, partener al firmei de avocatură Eversheds Sutherland din Geneva, a declarat pentru sursa citată că această decizie reprezintă un "punct de cotitură" în utilizarea sancțiunilor de către Elveția.

"Autoritățile elvețiene semnalează pieței că nu vor tolera eludarea (n.r. sancțiunilor) prin intermediul filialelor din locuri precum Dubai", a spus el.

În comentariile pentru FT, Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice al Elveției a declarat că investighează în prezent "mai multe cazuri" de posibile încălcări ale sancțiunilor de către filiale străine ale companiilor elvețiene. Potrivit jurnaliștilor, este vorba despre 50 de proceduri administrative pentru posibile încălcări ale sancțiunilor legate de Rusia. Dar aceste cazuri nu au fost înaintate parchetului.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.