Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Punct de vedere al PER cu privire la Roșia Montană

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Partidul Ecologist Român își exprimă deosebita îngrijorare cu privire la reluarea problemei legate de exploatarea cu cianuri a zăcămintelor aurifere din perimetrul zonei Roșia Montană. Menționăm că PER și-a exprimat în repetate rânduri OPOZIȚIA față de utilizarea tehnologiilor agresive asupra mediului înconjurator care afectează viața, sănătatea, siguranța existențială cât și bunăstarea comunităților umane, se anunţă într-un comunicat de presă al Partidului Ecologist Român remis ŞTIRIPESURSE.RO.

În actualele condiții confuze asupra Informării corecte a publicului, privind conținutul contractului dintre România și Gabriel Resources, cât și a modului de implicare a unor demnitari, Partidul Ecologist Român solicită desecretizarea integrală și publicarea contractului cât și a actelor adiționale.

Indiferent de data publicării acestor documente, PER informează spectrul politic cât și întreaga societate civilă că susținem în vederea reglementării acestui litigiu, următoarele:

- promulgarea în regim de urgență a Legii de Protecție a Mediului Geologic care să reglementeze un mod obiectiv a sistemului de exploatare a resurselor naturale și în subsolul României

- introducerea taxei garanției de reglementare pe linie de protecție a mediului

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.