Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Punct nou de trecere al frontierei la granița Ucraina și pod nou peste Tisa

punct trecere frontiera maramures

Țara noastră va avea un nou punct de trecere al frontierei, în Maramureș, la granița cu Ucraina.

Aici va fi construit un pod de legătură peste râul Tisa, care va crea un nou coridor comercial rutier între României - Ucraina, cât și cu partea de vest a Europei.

Acest proiect major de investiții este realizat de Consiliul Județean Maramureș în parteneriat cu CNAIR, fiind cel mai important proiect pentru județul Maramureș din ultimii 32 de ani.

content-image

Proiectul este în valoare totală de 147,9 milioane de lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM, iar durata de implementare este de 24 de luni.

”Prin acest proiect, scriem istorie pentru Maramureș, pentru România și punem bazele dezvoltării județului pe termen mediu și lung.

Este primul proiect strategic pe care îl semnez pentru Maramureș în acest mandat și vreau să îi asigur pe maramureșeni că este doar începutul, pentru că vor urma și celelalte, deoarece avem șase parteneriate cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care se vor transforma în proiecte concrete.”, a declarat președintele administrației județene, Ionel Bogdan.

Podul peste Tisa va fi format din două poduri paralele, cu o distanță de 3 metri între ele, un pod pentru fiecare sens de circulație, cu două benzi pe sens și o lungime totală de 261,20 metri. Proiectul prevede și realizarea a 1,2 kilometri de drum nou, construcția a 5 poduri de desecare, 1 intersecție de tip girație și un punct de frontieră cu parcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.