Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pungile din plastic VOR DISPĂREA din magazine chiar din această vară

factorydirectpromos.com
pungi din plastic

Dacă v-ați obișnuit să luați pungi de plastic din magazin de fiecare dată când vă faceți cumpărăturile, să știți că ucrul ăsta n-o să mai fie posibil începând chiar de anul ăsta. Și, de fapt, chiar din această vară, informează digi24.ro. Pungile din plastic dintre cele subțiri și foarte subțiri vor dispărea din magazine încă din această vară și vor fi înlocuite cu pungile biodegrabaile, făcute din amidon de porumb.

Marea majoritate a consumatorilor români recunoaște că nu refolosește pungile din plastic luate din magazine, în care-și duc cumpărăturile. Chiar și cei mai în vârstă dintre aceștia, obișnuiți, să spunem, cu o paradigmă de consum diferită, nu păstrează și nu refolosesc pungile din plastic, lucru devastator pentru mediul înconjurător.

E un obicei de care va trebui să se dezbare încă din acest an. noile pungi vor avea culoarea verde și se vor dezintegra în maximum 6 luni, nu în sute de ani, ca cele din plastic.

Pungile din plastic nici nu se mai produc, nici nu se mai importă iar, în curând, nu se vor mai găsi nici în magazine. De fapt, acestea au început deja să facă schimbarea.

Noile pungi vor veni în variantele pe care le știm deja, de 5 și 7 litri și vor costa între 59 de bani și 1 leu și 19 bani.

Înlocuirea pungilor din plastic cu pungile degradabile din amidon de porumb e un demers făcut de România pentru alinierea la normele europene privind protecția mediului înconjurător.

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.