Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Purtarea măştii de protecţie, obligatorie în toate spaţiile publice închise din California

https://twitter.com/ABC
California FUM

Autorităţile californiene au anunţat luni că au decis să restabilească obligativitatea privind purtarea măştii sanitare în toate spaţiile publice închise pentru a limita creşterea numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în acest stat american în ultimele săptămâni, informează AFP.

Obligativitatea va intra în vigoare vineri şi se aplică tuturor persoanelor, indiferent dacă sunt vaccinate sau nevaccinate împotriva COVID-19, potrivit Agerpres.

Los Angeles, San Francisco şi alte comitate din California au restabilit deja de mai multe luni această obligativitate la nivel local. Însă alte comitate, precum Orange şi San Diego, foarte populate, s-au mulţumit până acum să aplice doar dispoziţiile adoptate la nivelul statului California: purtarea măştii sanitare în anumite spaţii publice, precum aeroporturi, spitale şi şcoli, dar nu şi în magazine, restaurante şi cinematografe, de exemplu.

Secretarul pentru Sănătate din California, Mark Ghaly, a justificat noua decizie prin creşterea rapidă a numărului cazurilor de COVID-19: numărul infectărilor a crescut cu 47% după Thanksgiving Day (Ziua Recunoştinţei), o tradiţională sărbătoare familială americană, celebrată la sfârşitul lunii noiembrie.

Numărul cazurilor de infectări zilnice cu noul coronavirus a crescut în California de la 9,6 / 100.000 de locuitori la 14 / 100.000 de locuitori în acest interval de timp. Purtarea măştii sanitare ar putea să evite, potrivit lui Mark Ghaly, creşterea bruscă a infectărilor şi a deceselor cu care acest stat american s-a confruntat în iarna trecută.

"Este un moment critic şi noi deţinem un instrument despre care ştim că a funcţionat în trecut (...) Dacă privim dovezile despre eficacitatea lui, chiar şi o creştere a purtării măştii în interior de doar 10% poate să reducă semnificativ transmiterea virală", a adăugat oficialul californian.

Această obligativitate de purtare a măştii sanitare în spaţiile închise va rămâne în vigoare până pe 15 ianuarie.

California a înăsprit şi restricţiile impuse persoanelor nevaccinate, care doresc să asiste la evenimente ce reunesc peste 1.000 de participanţi în spaţii închise: acestea vor trebui să prezinte un test COVID-19 cu rezultat negativ realizat în urmă cu cel mult 24 de ore sau 48 de ore (în funcţie de test), o durată de valabilitate considerabil mai scăzută comparativ cu cele 72 de ore acceptate până de curând.

Anunţul autorităţilor californiene a fost făcut în aceeaşi zi în care o măsură similară a intrat în vigoare în oraşul New York.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.